Ficatul unei bătrâne de 100 de ani a fost transplantat unui pacient aflat pe lista de așteptare: "A fost un succes"

Postat la: 13.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Ficatul unei bătrâne de 100 de ani a fost transplantat unui pacient aflat pe lista de așteptare:

Un organ al unei persoane care are mai mult de 100 de ani a fost donat pentru transplant,în premieră mondială. Transplantul, care nu are niciun precedent în literatura de specialitate, a fost efectuat la Spitalul „San Giovanni di Dio" din Florenţa.

Ficatul unei femei care a murit la vârsta de 100 de ani, 10 luni şi o zi, a fost transplantat cu succes unei persoane aflate pe lista de aşteptare a Spitalului Universitar din Pisa. Transplantul de ficat "a fost un succes şi pacientul este în stare bună", au transmis medicii, potrivit ANSA.

„Procedura reprezintă încununarea unor ani de muncă clinică multidisciplinară şi de studiu privind utilizarea donatorilor vârstnici, în care centrul de transplant din Pisa şi regiunea Toscana au investit resurse şi planificare", a declarat Paolo De Simone, directorul secţiei de chirurgie hepatică şi transplant de ficat de la Spitalul Universitar din Pisa.

În Italia, până în prezent, cel mai bătrân donator de organe înregistrat vreodată a fost o femeie care a murit în Fabriano în octombrie anul trecut, la vârsta de 97 de ani şi 7 luni.

loading...
PUTETI CITI SI...