Explozie a cazurilor de COVID-19 în Grecia: Sistemul medical e sub o presiune imensă!

Postat la: 10.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Explozie a cazurilor de COVID-19 în Grecia: Sistemul medical e sub o presiune imensă!

Autorităţile santare elene au anunţat că au înregistrat 8.613 de cazuri de covid-19, un nou "record" de la apariţia epidemiei în februarie 2020 în Grecia, unde spitalele încep din nou să fie copleşite.

De la sfârşitul lui octombrie, numărul contaminărilor creşte neîncetat, de la 3.600 la 29 octombrie la 6.150 în numai o săptămână şi la 7.330 luni, potrivit bilanţului zilnic stabilit de către Organismul Naţional grec de Sănătate Publică (Eody). Zeci de persoane mor zilnic din cauza covid-19, iar Eody a înregistrat luni 65, iar marţi 46 de morţi.

"Ne confruntăm cu valul patru", care "îi priveşte în principal pe nevaccinaţi", a subliniat marţi seara premierul grec Kyriakos Mitsotakis, în urma unei întâlniri cu premierul olandez Mark Rutte, aflat într-o vizită oficială la Atena, a cărui ţară se confruntă, de asemenea, cu o intensificare a pandemiei. Mitsotakis a subliniat că Guvernul "pune accentul pe creşterea numărului vaccinărilor" şi pe "adoptarea unor măsuri fără să recurgem la carantină".

loading...
PUTETI CITI SI...