Elon Musk știe cine va fi președintele SUA în 2032: dezvăluirea este mai mult decât neașteptată

Postat la: 16.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Elon Musk știe cine va fi președintele SUA în 2032: dezvăluirea este mai mult decât neașteptată

Elon Musk, întotdeauna inovator și prezent în știri pentru ideile sale îndrăznețe, a provocat din nou valuri cu o declarație surprinzătoare.

De data aceasta, el a exprimat o convingere fermă că, la alegerile din anul 2032, următorul președintele al Americii va fi un robot! Această afirmație neașteptată vine în contextul preocupărilor sale legate de progresul tehnologic și impactul pe care inteligența artificială îl va avea în viitorul societății umane. Elon Musk consideră că învingătorul în alegerile prezidențiale din SUA, din 2032, ar putea fi un robot. Multimiliardarul care a fondat SpaceX, Tesla și X - fostul Twitter - crede că AI-urile ar putea conduce lumea într-un deceniu.

El a spus că alegătorii ar putea fi forțați să aleagă în cursa pentru Casa Albă între un Transformer care își schimbă înfățișarea sau un bot Diffusion ghidat de ChatGPT, informează Daily Star. Musk, în vârstă de 52 de ani, a făcut predicția la cea de-a 10-a ceremonie anuală de decernare a premiilor Breakthrough din Los Angeles - supranumită Oscarurile științei, întrebat fiind - cine crede că va fi următorul președinte.

Râzând, el a răspuns cu o altă întrebare: "Cine credeți că va câștiga Casa Albă în 2032? Ce tip de AI? Transformers sau Diffusion?". Când a pus anterior aceeași întrebare într-un sondaj pe X, aproape 1,2 milioane au votat. Dintre aceștia, 77,4% au votat pentru Transformers - jucării robot inventate de compania japoneză Takara Tomy în 1984, care pot lua alte înfățișări, cum ar fi vehicule și animale.

Vorbind despre alegerile din SUA, desfășurarea tehnologiei AI „ar putea face ravagii" asupra alegerilor din SUA din acest an, susține un expert. La început, când modelele AI au fost introduse pentru a economisi timpul creatorilor de conținut, sistemele AI au fost antrenate pe cantități masive de imagini, audio și text, create în mare parte de oameni.

loading...
PUTETI CITI SI...