Șeful Pfizer, despre revenirea la normalitate: "Nu cred că ne vom putea trăi viaţa fără vaccinări"

Postat la: 27.09.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Șeful Pfizer, despre revenirea la normalitate:

Directorul general şi preşedintele Pfizer, Albert Bourla, anticipează că lumea va reveni la viaţa normală în decurs de un an, el adăugând că probabil va fi necesară vaccinarea anuală împotriva Covid-19, relatează CNBC.

„Într-un an cred că vom putea reveni la viaţa normală", a spus Bourla într-un interviu acordat emisiunii "This Week" de la ABC. Revenirea la viaţa normală nu va fi fără condiţii, a spus el: "Nu cred că acest lucru înseamnă că variantele nu vor continua să vină şi nu cred că acest lucru înseamnă că ne vom putea trăi viaţa fără vaccinări. Dar asta, din nou, rămâne de văzut." Predicţia lui Bourla despre momentul în care se va reveni la o viaţă normală este în concordanţă cu cea a CEO-ului Moderna, Stéphane Bancel. "Începând de astăzi, într-un an, presupun", a spus joi Bancel ziarului elveţian Neue Zuercher Zeitung, când i s-a cerut o estimare.

Bourla a sugerat că este posibil să fie nevoie de vaccinuri anuale împotriva coronavirusului. "Cel mai probabil scenariu pentru mine este acela că, deoarece virusul este răspândit în toată lumea, vor continua să apară noi variante. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puţin un an şi cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, dar nu ştim cu adevărat, trebuie să aşteptăm şi să vedem datele", a spus Bourla."

Vineri, şefa Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, dr. Rochelle Walensky, a autorizat distribuirea de rapeluri ale vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech Covid-19 pentru cei aflaţi în medii profesionale şi instituţionale cu risc ridicat, o mişcare care a anulat recomandarea mai restrictivă a unui grup consultativ de experţi. Walensky a aprobat distribuirea de rapeluri americanilor în vârstă şi adulţilor cu afecţiuni medicale preexistente la cel puţin şase luni după prima lor serie de vaccinuri, în conformitate cu grupul consultativ.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se opune puternic lansării pe scară largă a rapelurilor, spunând că naţiunile mai bogate ar trebui să ofere doze suplimentare ţărilor cu rate minime de vaccinare. Bourla a declarat duminică că "nu este corect să decideţi dacă veţi aproba sau nu rapeluri" pe alte criterii decât "dacă sunt necesare rapeluri".

loading...
PUTETI CITI SI...