Șeful OMS e scandalizat ca țările bogate nu fac pan-vaccinare in masă!

Postat la: 13.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Șeful OMS e scandalizat ca țările bogate nu fac pan-vaccinare in masă!

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a criticat ţările cu o rată relativ ridicată de vaccinare pentru distribuirea dozelor ''booster'' în timp ce naţiunile mai sărace fac eforturi pentru a avea acces la vaccinuri, informează DPA.

Administrarea celei de-a treia doze sau vaccinarea copiilor nu are nicio logică atâta timp cât lucrătorii din domeniul sanitar şi persoanele cu risc crescut din regiunile mai sărace aşteaptă în continuare prima doză de vaccin, a spus directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. ''Şi cu toate acestea, ţările cu cea mai ridicată rată de vaccinare continuă să facă stocuri de seruri anti-COVID-19, în timp ce ţările cu venituri mici aşteaptă în continuare'', a adăugat Tedros.

''Zilnic sunt administrate de şase ori mai multe doze booster la nivel global decât doze primare în ţările cu venituri mici. Este scandalos şi trebuie să înceteze imediat'', a mai spus el. Ţările de pe teritoriul Europei promovează campanii pentru doze booster în contextul unui al patrulea val de infectări care s-a abătut asupra unor regiuni de pe continent. Cu toate acestea, Tedros a spus că oamenii se pot proteja respectând măsuri existente de igienă, cum ar fi purtarea măştii, distanţarea socială şi testarea regulată.

loading...
PUTETI CITI SI...