Șeful Institutului Național italian de Boli Infecțioase: "Dacă un copil este sănătos nu văd nevoia să-l vaccinez!"

Postat la: 11.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Șeful Institutului Național italian de Boli Infecțioase:

Francesco Vaia, directorul Spallanzani, Institutul Național de Boli Infecțioase, a acordat publicației Libero un interviu cu o declarație explozivă: „Dacă un copil este sănătos. - precizează Vaia - nu văd nevoia să-l vaccinez". Pe scurt, prestigiosului medic nu-i place ideea de a vaccina copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, scrie Gazeta Românească de la Roma.

Italia, se pregătește vaccinarea în masă a copiilor de 5-11 ani împotriva COVID. „Ideea este întotdeauna calculul dintre riscuri și beneficii", a explicat Vaia. „Orice medicament poate avea efecte secundare, strategia corectă este evitarea riscului atunci când, chiar dacă este scăzut, nu este esențial. Dacă un copil are deja alte boli grave, este mai bine să-l vaccinați, pentru a-l proteja de un virus care, asociat cu alte boli, se poate dovedi a fi grav", mai spune el.

Potrivit lui Vaia, „copiii au o viață socială mai puțin intensă decât adulții, nu merg deloc în mijloacele de transport în comun, sunt preponderent în medii protejate unde toată lumea este vaccinată, precum școlile. Se spune că cei mici se infectează și îi infectează și pe alții, dar analizând datele nu se poate spune că în momentul de față impactul lor asupra răspândirii virusului este puternic. Vaccinați copiii pentru a proteja bătrânii? Solidaritatea socială care îi afectează pe cei sub vârsta de 12 ani seamănă a ideologie și fanatism".

Vaia conchide: „Vaccinul nu trebuie administrat copiilor pentru a preveni infectarea adulților, ci doar dacă sunt fragili. Trebuie să dăm opiniei publice certitudinea - continuă expertul - că cei care se vaccinează nu fac o curtoazie nimănui decât lor înșiși și rudelor și prietenilor lor", a mai declarat el pentru Libero.

loading...
PUTETI CITI SI...