Şeful Gărzii Naţionale de Mediu a fost dat afară din curtea unei societăţi din Slatina: "Nişte vagabonzi de la Bucureşti!"

Postat la: 09.06.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu a fost dat afară din curtea unei societăţi din Slatina:

Octavian Berceanu, şeful Gărzii Naţionale de Mediu, a ajuns miercuri-dimineaţă, 9 iunie 2021, în control la Slatina, vizând, cel mai probabil, centrele de colectare a deşeurilor feroase sau topitoriile din zonă. Patronul unui astfel de centru l-a dat afară din curtea societăţii.

Şeful GNM căuta de fapt să ajungă în curtea unei societăţi în care se găseşte o instalaţie industrială care degajă un fum greu. "Noi aveam treabă fix cu nişte emisii de substanţe, fum. Le-am văzut ca orice cetăţean, din drum, şi am acţionat, era normal, sunt şeful Gărzii de Mediu, a trebuit să văd de unde e şi am chemat corpul de control. Doar că domnul era foarte agitat, probabil avea ceva probleme cu marfa pe care o încărca (n. red. - în curtea respectivă în care comisarii au ajuns din greşeală în acel moment era încărcat un camion cu deşeuri feroase şi neferoase), el are şi antecedente, n-avea, încă o dată, nicio legătură cu compania respectivă, aşa am înţeles din documente", a declarat Berceanu.

Comisarii au ajuns în cele din urmă în curtea societăţii pe care de fapt căutau să o investigheze, care se afla gard în gard cu centrul de colectare şi în care funcţionează o topitorie de aluminiu. Şeful Gărzii ar fi nimerit în curtea societăţii lui Florin Orodel, deşi ţinta era alta, lasă să se înţeleagă patronul slătinean. „Au venit ei, credeau că mă intimidează. Au venit, parchează, caută prin magazii, ce caută nu ştiu...", comentează patronul slătinean în timp ce îi urmăreşte pe cei doi comisari veniţi în control în drumul lor spre o altă societate. Orodel pune chiar la îndoială identitatea comisarului. „Au venit şi fac abuz cu noi. Cică Garda de Mediu. Nişte vagabonzi de la Bucureşti care au plecat de acasă. (...) Numai abuzuri sunt aici, că au venit că ei căutau fum, n-au mai zis nimic când am intrat în ei", comentează slătineanul, în timp ce încearcă să filmeze în curtea societăţii vecine, cea care pare că a fost vizată din primul moment de către comisari.

loading...