Șeful Bisericii din Moldova își afirmă loialitatea față de Rusia și condamnă presa că divizează biserica ortodoxă

Postat la: 26.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Șeful Bisericii din Moldova își afirmă loialitatea față de Rusia și condamnă presa că divizează biserica ortodoxă

Șeful celei mai mari Biserici Ortodoxe din Moldova, subordonată bisericii rusești, s-a plâns că „rândurile sale au fost atacate în perioada premergătoare Crăciunului" - sărbătorit în două zile separate de bisericile rivale din fostul stat sovietic, relatează Reuters.

Mai mult de 90% dintre locuitorii țării sunt creștini ortodocși.

În contextul în care guvernul Republicii Moldova dorește să devină membră a Uniunii Europene, Mitropolitul Vladimir, al bisericii mai mari legate de Rusia, s-a plâns într-un interviu acordat la sfârșitul săptămânii trecute că mass-media „susținută de sprijinul politic" răspândește diviziunea în cadrul bisericii.

Biserica lui Vladimir, Mitropolia Moldovei, și-a reafirmat luna trecută loialitatea față de Biserica Ortodoxă Rusă, în ciuda îndoielilor legate de sprijinul acesteia din urmă pentru războiul din Ucraina.

Aceasta marchează Crăciunul pe 7 ianuarie, dar influența sa asupra credincioșilor este contestată de Mitropolia Basarabiei, care se subordonează bisericii românești și a primit peste 60 de preoți care au părăsit biserica rivală în ultimele luni.

Mitropolia Basarabiei, care sărbătorește Crăciunul pe 25 decembrie, a ajuns să fie considerată un element-cheie al efortului guvernului de a se apropia de curentul european.

„În fiecare zi, vedem cum imaginea bisericii moldovenești este profanată în spațiul nostru informațional național, susținută de sprijinul politic", a declarat Vladimir în interviul publicat pe site-ul bisericii sale.

Preoții care părăsesc o biserică pentru alta sunt „lipsiți de orice discernământ și credință (și) facilitează distrugerea unității Bisericii lui Hristos".

loading...
PUTETI CITI SI...