Șefa Băncii Europene anunță că va fi "restricționată activitatea economică pentru a contracara inflația"!

Postat la: 18.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Șefa Băncii Europene anunță că va fi

Banca Centrală Europeană va continua să majoreze dobânzile şi ar putea fi nevoită chiar să restricţioneze activitatea economică, pentru a contracara inflaţia, a declarat vineri preşedintele BCE, Christine Lagarde.

Lagarde a mai spus că „riscul de recesiune" a crescut dar a adăugat că încetinirea economiei, de una singură, nu va fi suficientă pentru a contracara explozia preţurilor. „Ne aşteptăm că vom continua să majorăm dobânzile - iar renunţarea la orientarea acomodativă a politicii monetare ar putea să nu fie suficientă", a spus Christine Lagarde la o conferinţă bancară organizată la Frankfurt.

„Dobânzile de referinţă sunt, şi vor rămâne, principalul instrument pentru ajutarea politicii monetare. Dar, în acelaşi timp, trebuie să normalizăm celelalte instrumente din arsenalul nostru pentru a întări impulsul venit din partea dobânzii noastre de politică monetară", a precizat Christine Lagarde. Începând din luna iulie şi până în prezent, BCE a adoptat o majorare fără precedent a dobânzii de referinţă cu 200 de puncte de bază, pentru a contracara inflaţia, iar o nouă înăsprire a politicii monetare va fi realizată via majorări de dobândă şi reduceri ale portofoliului de obligaţiuni guvernamentale.

loading...
PUTETI CITI SI...