Economia de "succes" a speculantului Cîțu: România trimite mii de tone de carne în țările UE și apoi importă carne din Africa!

Postat la: 10.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Economia de

Mii de tone de carne, în special de pasăre, de lapte şi miere au fost exportate de la unităţile pe piaţa internaţională în primele nouă luni din 2021, în general în spaţiul european, fiind, totodată, importate produse de origine animală inclusiv din ţări africane, potrivit unui comunicat transmis de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

NUmai in judeatul Alba, de pildă, dar fenomenul e la nivelul intregii tari: "Peste 10.000 de tone de carne, produse din carne, lapte, produse din lapte şi miere au fost exportate de la unităţile din industria alimentară din judeţul Alba, în special pe piaţa europeană de produse alimentare, dar şi în ţări terţe. Produsele exportate provin de la unităţi autorizate din judeţ şi au fost expertizate şi certificate de către medicii veterinari ai DSVSA Alba", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în primele nouă luni au fost exportate 8.549,8 tone de carne, în special carne de pasăre, în Spania, Polonia, Franţa, Ungaria şi Germania, 781,5 tone de produse din carne în Austria, Polonia şi Spania, 2.959,98 tone de lapte şi produse din lapte în Franţa, Ungaria, Olanda, Slovenia, Croaţia şi Polonia, dar şi 570,104 tone de miere în China, Republica Moldova, Polonia, Franţa, Cehia, Germania şi Spania.

În ceea ce priveşte situaţia produselor de origine animală provenite din schimburi intracomunitare/ţări terţe, intrate în unităţi de industrie alimentară din judeţul Alba în primele trei trimestre din acest an, au fost aduse 8.008,024 de tone de carne din Congo, Ghana, Marea Britanie, Macedonia, Italia, Bulgaria, Franţa, Estonia, Lituania, Letonia, Austria, Malta şi Slovenia, precum şi 1.501,7 tone de produse din carne din Polonia, Spania, Austria, Belgia, Germania, Italia, Marea Britanie şi Norvegia.

S-au importat şi 132,275 de tone de lapte şi produse din lapte din Cipru, Germania, Spania, Ungaria şi Belgia. Mierea, în cantitate totală de 132,274 de tone, a fost importată din Israel, Japonia şi Austria. "Inspectorii sanitar-veterinari din cadrul DSVSA Alba îşi manifestă sprijinul în ceea ce priveşte efectuarea în condiţii de siguranţă alimentară a comerţului intracomunitar", mai precizează Biroul de presă al DSVSA Alba.

 

loading...
PUTETI CITI SI...