Două bloggerițe ucrainence au fost împușcate mortal. Cele două femei ridiculizau soldații ruși

Postat la: 15.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Două bloggerițe ucrainence au fost împușcate mortal. Cele două femei ridiculizau soldații ruși

Un tânăr de 23 de ani și-a împușcat soția de 18 ani, cunoscută drept bloggerița Vera „Pantera" și pe prietena ei, influencerița Natașa „Banderovk", în vârstă de 19 ani, la Vinnîțea. Cele două bloggerițe ridiculizau soldații ruși și criticau atacul Rusiei asupra Ucrainei.

Potrivit Suspilne și Telegraf tânărul a fost găsit și el mort. Atacul a avut loc pe 13 iunie. Atunci una dintre tinerele rănite a reușit să ceară ajutor, însă salvatorii nu au reușit să deschidă ușa și au fost nevoiți să intre pe o fereastră de la etajul 3. Conform datelor din anchetă, tânărul a împușcat fetele cu un pistor și apoi a fugit, ca mai apoi corpul lui să fie găsit pe malul râului Bugul de Sud, cu o rană în zona capului.

Zarina Majevska, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Stat din regiunea Vinnîțea a anunțat că suspectul s-a sinucis. Soția suspectului a murit pe loc, iar prietena ei a murit a doua zi, la unitatea medicală. Cele două femei erau influencerițe și făceau streamuri în care ridiculizau soldații ruși. Vera Pantera avea 48.000 de urmăritori pe TikTok, iar prietena ei „Banderovka" avea aproximativ 13.000.

Denumirea de „Banderovka" vine de la „banderoviți", iar una dintre tezele atacului rus în Ucraina este aceea că regimul de la Kiev este „moștenitorul fascist" al lui Stepan Bandera, un lider naționalis ucrainean, care a fost ucis în Germania de KGB la comanda lui Nikita Hrușciov.

Bloggerițele au făcut mai multe transmisiuni pe rețelele sociale, unde criticau soldații ruși și râdeau de ei. În urma anchetei, polițiștii au ridicat arma, carcase de gloanțe și alte probe materiale. De asemenea, a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de crimă.

loading...
PUTETI CITI SI...