Doi transgenderi" bărbați care se identifică femei s-au clasat pe primele locuri la o cursă de ciclism!

Postat la: 23.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Doi transgenderi

Ciclistele trans, care obișnuiau să concureze ca bărbați, au ocupat primul și al doilea loc la noua cursă „non-binară" - lăsând-o pe o tânăra femeie mamă pe locul trei, scrie DailyMail.

O cursă de ciclism „incluzivă" care a permis atleților trans născuți bărbați sa depășeasca concurentele femei a fost aspru criticata.

Evenimentul care a avut loc vineri la Londra s-a încheiat cu două femei transgender pe primul și al doilea loc, cu o tânără mamă pe locul trei.

Aurul în cursa ThunderCrit de la velodromul Herne Hill din sud-estul Londrei i-a revenit Emily Bridges, o ciclistă „trans „(bărbat biologic care se identifică drept femeie) care a fost interzisă de la cursa de femei în martie și care a concurat la probele masculine cu doar o lună înainte.

Pe locul doi a fost Lilly Chant care, în ciuda faptului că s-a identificat ca femeie, este încă desemnat ca bărbat în înregistrările oficiale.

Cea mai performantă femeie biologică a turneului, Jo Smith, din Thanet, Kent, a câștigat bronzul și a sărbătorit alături de rivale pozând pe podiumul câștigătorilor alături de fiica ei.

O fotografie s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare, stârnind furie din partea sportivelor și militanților.

British Cycling, organismul de conducere care s-a trezit recent implicat în controversa în jurul concurenților trans, a declarat că evenimentul este independent și nu a fost implicat.

Sharron Davies, care a câștigat argintul la înot la Jocurile Olimpice de la Moscova în 1980 și a mai vorbit despre sportivii trans, a spus că a fost „foarte dezamăgită" de știrile despre cursă.

Fiona McAnena, director de campanii sportive la Fair Play For Women, a declarat: „Este inevitabil ca, dacă vom permite bărbaților care au trecut prin pubertate masculină să intre în categoria care ar trebui să fie pentru femei, acești oameni vor depăși performanțele .

„Sportul se bazează pe corpul tău, iar noi avem o categorie feminină în majoritatea sporturilor, deoarece pubertatea masculină conferă un astfel de avantaj și este un avantaj pe tot parcursul vieții. Nu poate fi anulat."

În încercarea de a concepe un eveniment „incluziv", organizatorii ThunderCrit au creat două curse noi non-binare numite „tunet" și „fulger".

Site-ul său web spunea: „Categoria Thunder este pentru bărbați cis, oameni non-binari a căror performanță fizică se aliniază cel mai mult cu bărbații cis, bărbații trans și femeile a căror performanță fizică se aliniază cel mai mult cu bărbații cis.

„Categoria fulger este pentru femei cis, persoane non-binare ale căror performanțe fizice se aliniază cu femeile cis și bărbații și femeile trans a căror performanță fizică se aliniază cel mai mult cu femeile cis".

Bridges și Chant au concurat în cursa fulger, în ciuda faptului că British Cycling i-a interzis lui Bridges să concureze împotriva lui Laura Kenny, în martie.

British Cycling își revizuiește acum politica transgender.

loading...
PUTETI CITI SI...