Diana Șoșoacă în presa rusă: România este o colonie, Ucraina deține ilegal teritorii, iar americanii vor distrugerea Rusiei!

Postat la: 08.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Diana Șoșoacă în presa rusă: România este o colonie, Ucraina deține ilegal teritorii, iar americanii vor distrugerea Rusiei!

Senatoarea Diana Șoșoacă a declarat într-un interviu pentru EurAsia Daily că România este o „colonie", că europenii și americanii vor distrugerea Rusiei, iar Ucraina deține ilegal teritorii.

În cadrul interviului pentru publicația rusă EurAsia Daily senatoarea din Parlamentul României susține că Uniunea Europeană „și-a pierdut esența creării" și „se va destrama pas cu pas" și că Ucraina deține și ar trebui „să renunțe la teritorii care nu-i aparțin". „România nu este partener strategic al USA, pentru că o astfel de poziție ar însemna egalitate în drepturi și obligații. În concepția SUA, România este o palmă de pământ pe care o folosește după bunul său plac, în funcție de interesele sale și în momentele interesante pentru ei.", a susținut senatoarea.

În cadrul interviului, senatoarea mai susține că Ucraina ar trebui „să iasă din logica războiului și să se așeze la masa negocierilor", iar „problema Ucrainei este că deține teritorii care nu îi aparțin" și „trebuie să renunțe la teritoriile pe care le deține de la alte națiuni". „Faptul ca NATO și UE s-au implicat într-un război care nu le aparține, iar nouă românilor nici atât, denotă faptul că este o mișcare de distrugere a Rusiei, a ortodoxiei, ceea ce nu au reușit nici la noi, nici la ruși, prin ONG-urile sorosiste active de zeci de ani", a mai susținut senatoarea.

Senatoarea vorbește și despre Republica Moldova. „Am atras atenția de mai multe ori asupra pericolului ca Moldova să fie atrasă în conflict, iar acest lucru reprezintă un risc real atâta vreme cât președintele Moldovei este pupila lui George Soros, adică Maia Sandu", a spus senatoarea, susținând că „același pericol paste și România care, pe aceeași filieră a vulturilor războiului care pur și simplu încurajează extinderea conflictului, este împinsă înspre o decizie catastrofală de a se implica în conflict".

De altfel, senatoarea a susținut că „partidul S.O.S. România (SOS România) este singurul partid necontrolat de sistem și de serviciile secrete", potrivit sursei citate. Șoșoacă este una din cele mai zgomotoase voci în ceea ce privește încetarea războiului din Ucraina, prin cedarea de teritorii de către Kiev, unele inclusiv României, dar și adeptă a mesajelor anti-UE. Mai mult, Șoșoacă se evidențiază și prin ridicarea constantă a tonului în Parlament.

Senatoarea este și cea mai cunoscută persoană din Parlament pentru intervențiile anti-Ucraina, anti-NATO și anti-Occident. Aleasă pe listele AUR, acum reprezentantă a partidului SOS. Șoșoacă, alături de alți trei parlamentari (Mihai Lasca, Francisc Tobă și Dumitru Coarnă), au mers la Ambasada Rusiei, în martie 2022, pentru a discuta de neutralitatea României în contextul atacării Ucrainei de către Rusia. Senatoarea și ceilalți nu aveau niciun mandat pentru această acţiune.

În intervențiile sale, Șoșoacă a vorbit de „vânzarea suveranității" României pentru a intra în Schengen (octombrie 2022), a cerut oprirea „demenței războiului", a solicitat reîntregirea României prin luarea unor teritorii de la Ucraina și a vorbit de la tribuna Parlamentului de „prostituția conducerii României și șantajul hoților de la UE".

loading...
PUTETI CITI SI...