Descoperirea uriașă confirmată în premieră mondială: Pământul există într-o bulă gigantică!

Postat la: 13.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Descoperirea uriașă confirmată în premieră mondială: Pământul există într-o bulă gigantică!

Oamenii de știință conduși de Theo O'Neil de la Centrul Harvard & Smitsonian din Statele Unite au reușit să confirme o descoperire de-a dreptul senzațională, la Conferința Societății Americane de Astronomie de la Seattle, pe 11 ianuarie 2023. Echipa a dezvăluit în premieră mondială "prima hartă 3D a unui câmp magnetic de deasupra unei bule gigantice", unde Pământul există împreună cu Sistemul Solar.

Este greu să își dai seama de acest lucru în viața de zi cu zi, dar descoperirea va schimba percepția lumii asupra universului vizibil. Acum, practic s-a confirmat că Pământul și lumea noastră suntem înconjurați de o "superbulă" colosală denumită "Bula Locală" ("Local Bubble"), o structură care se întinde pe aproximativ 1.000 de ani-lumină, potrivit Vice.

Superbulele cosmice au rămas niște structuri misterioase zeci de ani, dar progresele astronomice au expus în sfârșit detalii cheie despre evoluția și compoziția lor. Acum, în ultimii ani, cercetătorii au cartografiat Bula Locală în trei dimensiuni și au demonstrat că suprafața sa este un loc activ al nașterii stelelor, deoarece ea captează gaz și praf, pe măsură ce se extinde în spațiu.

Acum, o echipă de oameni de știință a adăugat un alt strat imaginii noastre în evoluție a Bulei Locale, înregistrând câmpul magnetic al structurii, despre care se crede că joacă un rol major în formarea stelelor.

Astronomii conduși de Theo O'Neill, care a condus noile cercetări în timpul unui program de la Centrul de Astrofizică Harvard & Smithsonian, au prezentat „prima hartă 3D a unui câmp magnetic de deasupra unei superbule" miercuri, 11 ianuarie 2023, la cea de-a 241-a întâlnire anuală a Societății Americane de Astronomie din Seattle, Washington.

„Credem că întregul mediu interstelar este într-adevăr plin de toate aceste bule care sunt conduse de diferite forme de stele cu adevărat masive, unde eliberează energie într-o formă sau alta în spațiul dintre stele." a spus O'Neill, care tocmai a primit o diplomă în astronomie-fizică și statistică de la Universitatea din Virginia, Statele Unite.

Alyssa Goodman a adăugat că, câmpurile magnetice din afara Sistemului Solar sunt foarte greu de identificat în modele, deoarece nu pot fi cartografiate cu ușurință în 3D precum cele din interiorul sistemului nostru solar. Drept urmare, ea a spus că noua hartă ar trebui privită ca o schiță inițială care va fi rafinată prin observații și metode de cercetare viitoare.

„Acum că avem această hartă, există o mulțime de științe interesante care pot fi făcute atât de noi, dar sperăm că și de alți oameni", a spus O'Neill. „Din moment ce stelele sunt grupate, nu este ca și cum  Soarele ar fi foarte special și se află în Bubble Local pentru că suntem doar norocoși. Știm că mediul interstelar este plin de bule de genul acesta și, de fapt, sunt multe în apropierea propriei noastre Bule Locale."

„Un pas interesant următor va fi să ne uităm la locurile în care Local Bubble se află în apropierea altor bule", a concluzionat el. „Ce se întâmplă când aceste bule interacționează și cum declanșează formarea, în general, și evoluția generală pe termen lung a structurilor galactice?", s-a întrebat astronomul. Răspunsurile vor veni în următoarele stadii ale cercetărilor.

loading...
PUTETI CITI SI...