De ce să ții cont când cumperi un colțar

Postat la: 08.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

De ce să ții cont când cumperi un colțar

Alegerea unui colțar n-a fost niciodată o activitate ușoară, chiar dacă poate că știți deja cam ce ați dori, vreți totuși să descoperiți toate opțiunile. Acest ghid vă va ajuta să înțelegeți mai multe despre cum să navigați printre sutele de modele de colțare extensibile sau fixe și ce să aveți în vedere înainte de achiziționarea unui colțar sufragerie ideal!

Ce spațiu aveți disponibil?

Primul și cel mai important aspect în căutarea unui colțar sufragerie este spațiul în care urmează sa îl amplasați și pe care sunteți dispus să îl acordați acestei piese de mobilier. Fie doriți ca acesta să domine încăperea sau vreți să îl așezați într-un colț pentru ca lumina reflectoarelor să cadă pe alte obiecte mult mai importante pentru dvs. 

Cu atât mai mult este important să luați în calcul toate dimensiunile colțarului, mai ales atunci când vorbim despre un colțar extensibil, pentru că acesta ocupă loc și atunci când este desfăcut. Vă permite oare camera să amplasați un mobilier voluminos de mărimea unui pat dublu, atunci când canapeaua este desfăcută? Aveți alte piese de mobilier precum o masă de cafea pe care nu aveți unde să o împingeți atunci când doriți să realizați această transformare? Gândiți în avans toate aceste detalii pentru a vă asigura că aceasta se încadrează perfect și nu vă creează dificultăți. 

Dacă nu puteți vizualiza cum ar arăta noul colțar în sufrageria dvs. încercați să marcați dimensiunile canapelei pe podea folosind bandă de mascare pentru a vedea dacă se potrivește. 

Colțar în formă de L sau de U ?

  • Colțar în formă de U

Colțarul în formă de U are avantajul de a avea trei laturi drepte și două colțuri, ceea ce înseamnă nu numai că există mult spațiu pentru a vă așeza, dar permite, de asemenea, diferite unghiuri și orientări pentru a vă întinde și a vă simți confortabil.

Realizată pentru a umple cele mai mari încăperi, un colțar în formă de U este excelent pentru familiile numeroase și acolo unde camera permite este un delimitator grozav între două spații diferite.

  • Colțar în formă de L

După cum știm cu toții, colțarele sunt în mod tradițional în formă de L, dar ceea ce mulți oameni nu își dau seama (până când nu încep să cumpere o canapea de colț), este că pot alege între colțar pe dreapta și colțar pe stânga.

Un colțar de stânga înseamnă că atunci când stați pe canapea șezlongul este pe partea stângă. Un colțar de dreapta presupune fix inversul celei pe stânga, deci când stați pe canapea șezlongul este pe partea dreaptă.

  • Colțar cu recliner

Recliner-ul este o funcție mecanică a pernelor ce țin loc de spătar, permițându-le acestora să se încline la un unghi cât mai potrivit pentru dvs. Un colțar cu recliner este o alegere perfectă pentru ca fiecare persoană care se așează pe canapea să își seteze pernele în funcție de nevoie, diminuează problema durerilor de spate și statul îndelungat poate produce dependență! 

  • Colțare extensibile

Avantajul de a avea o canapea extensibilă este că oferă un loc confortabil în care oaspeții dvs. își pot petrece noaptea. În plus, veți economisi spațiu atunci când aceasta nu este folosită ca pat. 

Mai mult de atât, multe colțare extensibile au încorporată o ladă de depozitare unde fie puteți pune lenjeria de pat, fie puteți ascunde câteva din lucrurile cărora nu le-ați găsit un loc până acum. 

Cum alegeți materialul ?

De la in, lână moale, până la catifea somptuoasă și piele naturală sau ecologică, țesătura pe care o alegeți pentru colțar sufragerie va avea un impact enorm asupra atmosferei pe care o va da întregului spațiu. Fiind o piesă de mobilier cheie pe care familia și prietenii vor sta în mod constant, așezați și relaxați, aveți grijă să alegeți țesătura astfel încât aceasta să reziste bine în timp. 

În vreme ce pielea naturală se poate șterge ușor cu o cârpă umedă, diferitele materiale textile pot presupune vizite periodice ale unor echipe specializate de curățare sau pot veni cu huse detașabile care vă permit să le aruncați rapid în mașina de spălat. 

Unde să vă poziționați colțarul?

Cea mai mare parte a mobilierului este simetrică, așa că nu trebuie să vă faceți griji unde să îl plasați. Cu toate acestea, canapelele de colț tind să aibă atât o margine lungă, cât și una mai scurtă, ceea ce poate fi foarte important în funcție de amenajarea spațiului dvs. și de locul în care doriți să le plasați.

loading...
PUTETI CITI SI...