De ce merită să joci poker?

Postat la: 21.09.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

De ce merită să joci poker?

De mai bine de o sută de ani, pokerul a devenit un adevărat fenomen social. A început ca o joacă între prieteni, dar în timp s-a dezvoltat considerabil. Iar apariția pokerului online a deschis noi orizonturi.

Asta deoarece au apărut noi versiuni de poker și de turnee și indiferent dacă ești genul care preferă un joc mai rapid sau unul de durată vei găsi cu siguranță ceva să îți placă.

De asemenea, pokerul este accesibil tuturor. Dacă joci online o poți face cu buy-in-uri foarte mici sau chiar fără să plătești. Spre exemplu, cei care joacă poker online la 888 pot participa inclusiv la numeroase freeroll-uri. Așadar, distracția e garantată, iar aceste lucruri contribuie și mai mult la popularitatea de care se bucură pokerul.

Iată câteva motive pentru care merită să joci poker:

1. Ajută la socializare - Indiferent că joci online, într-un club de poker, cazinou sau doar cu prietenii, cu siguranță un aspect important pe care trebuie să îl iei în calcul când joci poker este socializarea. Pokerul nu este un joc al încrâncenării, ci unul în care se fac multe glume și se leagă prietenii. Tocmai prin socializare jocul a ajuns în întreaga lume, dus de emigranții care se distrau în lungile zile petrecute pe vapoare în urmă cu mai bine de un secol, când mergeau dintr-un colț în altul al lumii.

2. E foarte distractiv - Având în vedere că rundele se încheie foarte repede, nivelul de adrenalină crește pentru că în orice moment poți să câștigi sau să pierzi. Acest lucru face ca jocul de poker să fie foarte distractiv. De asemenea, daca închizi ochii și te gândești la poker cel mai probabil vei avea în minte imaginea unor prieteni care stau la masă, joacă și fac glume. Pokerul induce de la sine o atmosferă relaxantă și distractivă. De altfel, foarte multe grupuri de prieteni au planificate constant seri de poker.

3. E un joc care te disciplinează - Pentru a avea succes în poker e nevoie să aplici o strategie câștigătoare, iar disciplina este un element cheie. Nu poți avea succes dacă nu știi să-ți controlezi emoțiile și să-ți gestionezi bugetul. Iar exercițiul disciplinei în poker te va ajuta și în viața de zi cu zi. Practic, vei deprinde obiceiuri bune pe care le poți aplica și în alte domenii, mai ales că disciplina e cheia în mai multe domenii.

4. Îți antrenează mintea - Cercetătorii de la Universitatea din Illinois de Sud au publicat un studiu care a demonstrat că pokerul are beneficii și pentru sănătatea mentală a celor care îl practică. Creierul este constant implicat în deciziile pe care le iei la poker și trebuie să fii mereu pe fază pentru a avea succes. În plus, nu ești atent doar la cărțile tale, ci și la cele de pe masă și vei încerca să anticipezi ce au adversarii. Așadar, îți imbunățești și atenția distributivă.

5. Pokerul îi face mai fericiți pe cei care îl joacă - Studiul cercetătorilor din Illinois a mai arătat că cei care joacă strict de distracție devin mai fericiți. Au fost făcute comparații cu oameni care practică alte activități, precum privitul la televizor, iar concluzia a fost că cei care se distrează la poker sunt mai fericiți.

Cum a fost inventat pokerul?

Până în acest moment nu există o certitudine cu privire la inventatorii pokerului, mai ales că mai multe popoare și-au asumat acest lucru. Spre exemplu, persanii spun că ei l-au inventat și că are la bază un joc denumit As Nas, popular în secolul al 16-lea.

Francezii afirmă că ei l-au inventat și că are ca origini jocul numit poque, iar nemții susțin că ei i-au dat naștere și că la bază s-ar afla pochspiel.

Prima atestare oficiala a pokerului a avut însă loc în anul 1829. Scriitorul britanic Joseph Crowell a notat într-un jurnal cum a văzut emigranții care jucau poker în estuarul râului Mississippi. Regulile erau însă diferite în acel moment. Jocul avea doar 20 de cărți și câte cinci erau împărțite. Se făceau pariurile, iar cel cu cea mai bună mână câștiga.

Pokerul a devenit și mai popular după ce a fost inventată versiunea Texas Hold'em, undeva la începutul secolului al XX-lea. De atunci, acesta a devenit un joc de abilități, nu doar unul de noroc.

Din 1970 a început regalul pokerului, World Series of Poker, eveniment la care participă cei mai buni jucători din lume. Partidele au început să fie televizate, iar apariția camerelor de poker online a contribuit semnificativ la dezvoltarea acestui joc.

În aceste condiții, pokerul a continuat să fie jucat de oameni simpli, dar și de celebrități precum actori ca Ben Affleck și Matt Damon sau fotbaliști precum Neymar și Cristiano Ronaldo, fiind un fenomen internațional.

loading...
PUTETI CITI SI...