Cum amenajezi eficient un birou în living?

Postat la: 22.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum amenajezi eficient un birou în living?

O zonă special amenajată ca birou, un fotoliu confortabil și o bibliotecă bogată - din păcate nu toată lumea are ocazia să se bucure de o astfel de soluție. Acest lucru nu înseamnă, totuși, că ești sortit să muncești constant în spații limitate. Cum să amenajezi un birou de living practic și estetic? Ce este important pentru separarea funcțională a unui spațiu de lucru din camera de zi? Găsește răspunsul la aceste întrebări!

Birou în camera de zi: cum să-l aranjezi?

Un living este de obicei o cameră reprezentativă într-un apartament sau casă. Acolo primești oaspeți și organizezi întâlniri sociale. Uneori, însă, ești nevoit să găsești un spațiu pentru muncă în sufragerie. Cu toate acestea, trebuie creat în așa fel încât să nu priveze camera de zi de rolul său de bază, adică biroul din living nu ar trebui să domine interiorul. 

De asemenea, trebuie să îți amintești că în zilele acestea, o zonă dedicată muncii nu necesită un spațiu foarte solicitant. Pentru a-l aranja în sufragerie, de obicei ai nevoie de un birou sau o măsuță, un scaun confortabil sau un scaun birou și, dacă este necesar, un raft suplimentar pentru cărți sau documente.

Inima sufrageriei este de obicei o canapea alături de o masa cafea, de aceea ar trebui să „respecți" acest lucru atunci când amenajezi un birou in living. Prin urmare, trebuie să te gândești cu atenție la locația potrivită a biroului. 

Cel mai bine este să stea lângă fereastră (astfel încât să îți îndrepți fața spre ea în timpul lucrului) sau în lateral față de ea. În acest fel, vei folosi avantajele luminii naturale cât mai mult pe parcursul zilei. Cu toate acestea, dacă biroul trebuie amplasat în altă parte, amintește-ți despre iluminarea ergonomică, adică o lampă care emite lumină cat mai apropiată de lumina zilei.

Zona de lucru din camera de zi ar trebui, de asemenea, dacă este posibil, separată vizual de restul încăperii. O bibliotecă cu două fețe, care va acționa ca un perete despărțitor, va funcționa bine. O altă variantă este, de exemplu, un paravan sau o comodă înaltă.

Spațiul de lucru în camera de zi: sfaturi importante

Există mai multe moduri de a separa subtil un spațiu de lucru din camera de zi. Unul dintre ele va fi să vopsești peretele adiacent mobilierului care alcătuiește biroul de acasă într-o culoare puțin diferită față de pereții livingului. Merită să combini această procedură cu separarea zonei de lucru, de exemplu, cu biblioteca îngustă cu cărți. 

O altă modalitate va fi să așezi biroul și scaunul din spațiul de lucru pe un covor - astfel vei defini în mod firesc limitele locului în care îți îndeplinești zilnic sarcinile profesionale. 

Indiferent de modul în care dorești să separi zona de relaxare a livingului de cea a biroului de acasă, amintește-ți de consistența amenajării întregii încăperi.

loading...
PUTETI CITI SI...