Cum a condus Arafat intervenția cu cei mai multi pompieri răniți din istoria Armatei

Postat la: 31.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum a condus Arafat intervenția cu cei mai multi pompieri răniți din istoria Armatei

Agenda Pompierului a adresat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, duminică, 27 august 2023, câteva întrebări menite să ne ajute să înțelegem ce s-a întâmplat la Crevedia, eveniment tragic soldat cu rănirea a 39 de pompieri. Este vorba de intervenția cu cei mai mulți pompieri răniți din istoria Armatei.

Vă redăm mai jos, textul integral al adresei trimise către IGSU.

Subsemnata, Ioana Anamaria Ungur, redactor șef al Revistei Agenda Pompierului, în temeiul art. 3, art.6, art.8. alin (5), din Legea nr. 544⁄2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, va rugam sa ne răspundeți PUNCTUAL la următoarele întrebări. Specificam, PUNCTUAL, pentru ca este foarte important să nu ne îngrădiți, nouă și cititorilor noștri, accesul la informații de interes public, prin realizarea unor compuneri stufoase și lipsite de informații punctuale. Având în vederea gravitatea situației, ne bazăm pe buna dumneavoastră credință și pe profesionalism.

Evenimentul de la Crevedia, ce tip de urgenta a fost? Cine a condus intervenția?
Când a fost anunțat incendiul de la Crevedia?
La ce oră au ajuns forțele la locul intervenției?
La ce ora au avut loc exploziile? Precizați ora pentru fiecare deflagrație în parte.
La ce oră a fost lichidat acest incendiu?
Care este bilanțul în victime omenești, al acestui incendiu?
Cate imobile au ars în urma evenimentului?
Ce măsuri s-au luat la nivelul IGSU în ce privește intervenția la acest incendiu: câte echipaje au fost mobilizate și de la câte unități/subunități? (Inițial, respectiv, ulterior dacă au fost suplimentate forțele.)
Vă rugăm să precizați câți oameni au compus fiecare echipaj în parte și ce mijloace tehnice au deservit (autospecială cu capacitatea de ... litri, camion, autospecială de prim-ajutor calificat, ATPVM, autospeciala roboti)
Câți pompieri militari mobilizați la incendiu au fost solicitați din timpul liber?
Cine a condus intervenția de la Crevedia pe etape? Precizați și orele aferente schimbării comenzii intervenției.
Am surprins în imagini faptul ca PAIS al ISU BIF a condus la un moment dat intervenția. În baza cărui act normativ a făcut asta, având în vedere ca intervenția era în județul Dâmbovița?
La ce oră a avut loc rănirea fiecărui pompier militar? Vă rugăm precizați starea fiecăruia, gradul și suprafața arsurilor.
Ce măsuri au fost dispuse pe linie de sănătate și securitate în muncă de la momentul anunțării intervenției?
Personalul implicat în intervenție a purtat aparat de respirat? Dacă nu, care au fost considerentele care au stat la baza acestei decizii?
În cadrul intervenției de la Crevedia a fost adoptată o tactică defensivă conform ISU 01? sau ce fel de tactică au stabilit șefii intervenției?
Care a fost situația la fața locului? Exista posibilitatea alimentării cu apă a autospecialelor?
Câți dintre pompierii participanți la intervenție erau SGP?
Câte Nomexuri și costume aluminizante a achiziționat IGSU în perioada 2015-2023? Cum au fost acestea distribuite pe județe?
Din analiza efectuata la fata locului s-a stabilit necesitatea folosirii costumelor de protecție anticalorice? Ce s-a stabilit în această privință având în vedere faptul că existau acolo cisterne ce se răceau, cu pericol de explozie în mediu exploziv (degajarea mare de gaz)?
S-a vorbit de un perimetru stabilit la 700 m. În ce moment al intervenției s-a luat decizia, în baza căror calcule a fost determinată această valoare și dacă da, din ce motiv pompierii se aflau în acest perimetru?
Roboții pentru stins incendii: la ce distanță de un astfel de robot sta, mai exact, operatorul?
Acești roboți au standard ATEX?
Care e bilanțul avarierilor suferite de tehnica de luptă a IGSU în urma acestei intervenții?
ROG CONFIRMAȚI PRIMIREA ACESTUI EMAIL!!!!!

Va mulțumim anticipat!

loading...
PUTETI CITI SI...