Cum a ajuns vechea gardă din fostul PDL să pună „Mâna lungă" pe „Transportul" din București. Omul lui Liviu Negoiță numit director în Primăria Capitalei!

Postat la: 14.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum a ajuns vechea gardă din fostul PDL să pună „Mâna lungă

„Gașca veche" din fostul PDL, care ani de zile a condus Capitala, prin celebrii primari Traian Băsescu, Adriean Videanu sau Liviu Negoiță, vine tare din urmă la butoanele primăriei lui Nicușor Dan. Cea mai bună mutare a foștilor pedeliști este numirea lui Victor Tărtăcuță la conducerea unei structuri extrem de importante din Primăria Capitalei.

Victor Tărtăcuță, poreclit „Mână lungă", a fost viceprimar al Sectorului 3 din 2004 până în 2012, fiind omul de bază al lui Liviu Negoiță, care a condus această primărie tot în perioada 2004 - 2012. La acea vreme, cei doi făceau parte din elita PDL, iar în prezent Tărtăcuță este membru al PNL Sector 3. Practic, o parte din fosta grupare a greilor PDL revine și se impune la butoanele Primăriei Capitalei, prin intermediul „vehiculului" PNL.

Surse politice și administrative au precizat pentru Gândul că Ion Victor Tărtăcuță a fost adus la Primăria Capitalei, în funcția de director executiv al Direcției Transporturi, de către viceprimarul penelist Stelian Bujduveanu, a cărui familie ar fi avut legături cu "vechea gardă" din PDL. De altfel, viceprimarul Stelian Bujduveanu are în subordine transportul din Capitală și Administrația Străzilor, iar prima sarcină pe care o are Tărtăcuță ar fi să rezolve criza tramvaielor de la Astra, care nu au primit încă avizul de la Comisia de recepție.

Victor Tărtăcuță a venit la Primăria Capitalei prin transfer de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), unde deținea funcția de vicepreședinte. Tărtăcuță l-a înlocuit la „Transporturi" pe Mihai Teodorescu, numit de Gabriela Firea. Teodorescu era, practic, ultimul director susținut de fostul edil general și care, evident, trebuia să plece.

Toată această mutare nu face decât să demonstreze că edilul general Nicușor Dan pare să accepte toate combinațiile politice care se fac sub nasul lui și care contrazic total promisiunile din campania electorală, când spunea că vrea să transparentizeze și să depolitizeze Primăria Capitalei, făcând în permanență referire la „Caracatița din Primărie". Ei bine, după doi ani de mandat, manevrele politice și numirile de oameni fideli pe funcții-cheie par să fie la ordinea zilei în primăria lui Nicușor Dan.

Revenind la Victor Tărtăcuță, acesta este poreclit „Mână lungă", încă din perioada când conducea Sectorul 3, alături de șeful său, Liviu Negoiță. Noul șef al Direcției Transporturi are o avere impresionantă. Acesta deține mai multe apartamente, terenuri, o casă de locuit în Sectorul 3, o casă de vacanță în Prahova, dar și bijuterii sau tablouri. Tărtăcuța a mai scris în declarația sa de avere că deține și „jucării vechi" în valoare de 150 de mii de euro. În ceea ce-l privește pe Liviu Negoiță, șeful lui Tărtăcuță, presa tabloidă a scris că ar avea o avere fabuloasă, printre care și un palat pe malul lacului Como din Italia, potrivit Cancan.

loading...
PUTETI CITI SI...