Criptomonedele non-globaliste se prăbușesc - Elitele G20 au decis să impună reglementări draconice ca sa-si protejeze viitoarele monede digitale

Postat la: 26.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Criptomonedele non-globaliste se prăbușesc - Elitele G20 au decis să impună reglementări draconice ca sa-si protejeze viitoarele monede digitale

O iniţiativă din partea preşedinţiei indiene a Grupului celor 20 (G20) de a reglementa criptomonedele independente a fost susţinută sâmbătă atât de Fondul Monetar Internaţional, cât şi de Statele Unite, în timp ce şefii financiari ai blocului au încheiat discuţiile de două zile.

India a declarat că doreşte un efort global colectiv pentru a face faţă problemelor generate de criptomonede precum bitcoin, iar ministerul de finanţe a anunţat că a organizat un seminar pentru statele membre G20, pentru a discuta cum să creeze un cadru comun. Vorbind cu Reuters în marginea reuniunii G20 de la Bengaluru, secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a spus că este "esenţială" instituirea unui cadru de reglementare puternic, dar a adăugat că Statele Unite nu au sugerat nicio interdicţie totală.

"Nu am sugerat interzicerea totală a activităţilor cripto, dar este esenţial să punem în aplicare un cadru de reglementare puternic. Colaborăm cu alte guverne", a spus Yellen. Anterior, directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, le-a spus reporterilor, după ce a coprezidat o întâlnire cu ministrul indian de finanţe, Nirmala Sitharaman, că interzicerea activelor cripto ar trebui să fie o opţiune. Guvernul premierului indian Narendra Modi a dezbătut de câţiva ani elaborarea unei legi care să reglementeze sau chiar să interzică criptomonedele, dar nu a luat o decizie finală.

Rezerva Bank of India a spus că criptomonedele ar trebui interzise deoarece sunt asemănătoare unei scheme Ponzi. Joi, FMI a prezentat un plan de acţiune în nouă puncte pentru modul în care ţările ar trebui să trateze activele cripto, punctul numărul unu fiind o cerere pentru a nu acorda criptomonedelor statutul de mijloc legal de plată. Astfel de eforturi au devenit o prioritate pentru autorităţi, a spus fondul, după prăbuşirea unui număr de platforme criptografice şi active în ultimii doi ani, adăugând că a nu face nimic acum este "de nesuportat".

loading...
PUTETI CITI SI...