Covid-19: O nouă variantă numită B.1.640 detectată în Bretania. Deja 24 de persoane contaminate!

Postat la: 12.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Covid-19: O nouă variantă numită B.1.640 detectată în Bretania. Deja 24 de persoane contaminate!

O nouă variantă a fost identificată într-o școală din Finistère la începutul lunii octombrie. Douăzeci și patru de persoane, dintre care 18 copii, au fost contaminate.

Două clase dintr-o școală primară din orașul Bannalec au fost închise ca măsură de precauție, potrivit colegilor noștri de la Le Télégramme, în urma depistării unei variante de coronavirus. Această nouă variantă nu corespunde deocamdată niciunei alte variante deja cunoscute (Alpha, Beta sau Delta). "Ele nu au dezvăluit profilul variantei Delta și nici nu corespundeau celor trei mutații de interes care fac obiectul cercetărilor în prezent (E484K, E484Q și L452R)", a explicat o sursă apropiată cazului, intervievată de cotidianul regional.

Institutul Pasteur a efectuat o analiză suplimentară și a arătat că această variantă are mai multe mutații noi. Între 25 și 30 de secvențe ale acestei noi variante, denumită B.1.640, au fost detectate la nivel mondial. În Bretania, Agenția Regională de Sănătate a indicat că pacientul 0 al acestei noi variante era din Nantes. El ar fi transmis virusul în timpul unei petreceri în Bănelec. Potrivit ARS, "virusul a fost importat după ce s-a întors dintr-o călătorie în străinătate". Potrivit Telegrame, a fost vorba de o călătorie în Africa.

loading...
PUTETI CITI SI...