Codificare pentru nevaccinați: OMS și Sistemul internațional de clasificare medicală adaugă noi diagnostice speciale

Postat la: 23.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Codificare pentru nevaccinați: OMS și Sistemul internațional de clasificare medicală adaugă noi diagnostice speciale

În acest moment, nu există o modalitate prea clara de a identifica cine s-a „vaccinat" pentru covid și cine nu. Dar acest lucru este pe cale să se schimbe ca Clasificarea Internațională a Bolilor (ICD) sistem devine un nou-nouț cod medical pentru nevaccinati.

Cu aprobarea Statelor Unite, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) implementează noul cod de diagnostic digital ca un tip de literă stacojie pentru nevaccinati. Odată implementat, dosarele medicale ale unei persoane nevaccinate vor primi un cod care indică faptul că a refuzat să primeasca proteinele spike. 

„Acest sistem a fost creat inițial după cel de-al Doilea Război Mondial cu scopul de a urmări diagnosticul bolilor majore în cadrul unei populații", explică Tehnocrația.news. „Dar, de-a lungul anilor, au existat 11 revizuiri majore și, cu fiecare revizuire, datele colectate pentru fiecare cetatean al planetei au devenit mai precise și mai cuprinzătoare."

Potrivit site-ului OMS, aproximativ 1,6 milioane de situații clinice diferite pot fi acum codificate. Și dacă medicii și alți profesioniști din domeniul medical nu folosesc aceste coduri, riscă să nu fie compensati de serviciul de asigurări de sanatate pentru serviciile prestate.

Digitalizarea înregistrărilor medicale a fost implementată pe deplin odată cu actualizarea la ICD-10 după două întârzieri ale Congresului în 2016... De atunci, a existat literalmente un cod numeric creat pentru aproape orice diagnostic vă puteți gândi, iar unele la care nu v-ați gândi niciodată." Din octombrie 2022, Codul Z28.310 este acum o realitate. Aceasta indică faptul că un pacient este nevaccinat, permițând cadrelor medicale de pretutindeni să se sesizeze.

„Acesta este codul la care medicul dumneavoastră se va conecta la sistemul informatic care este accesat de asigurătorii de sănătate guvernamentali și privați, informându-i despre starea vaccinului anti-Covid", mai explică Technocracy.news. „Acestea sunt coduri recunoscute la nivel internațional pentru afecțiuni medicale foarte specifice în scopuri de asigurare și guvernamentale. Dacă un medic refuză să prezinte acest cod alături de o factură medicală la Medicare sau Medicaid, el sau ea se confruntă cu faptul că nu va avea rambursate prestarile de casa de asigurari de sanatate."

loading...
PUTETI CITI SI...