Cinci turiști au fost răpiți și uciși pe o plajă din Ecuador după ce au fost confundaţi cu o bandă rivală

Postat la: 31.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Cinci turiști au fost răpiți și uciși pe o plajă din Ecuador după ce au fost confundaţi cu o bandă rivală

Cinci turişti ecuadorieni au fost răpiţi şi ucişi pe plaja din Ayampe, în sud-vestul Ecuadorului, după ce au fost confundaţi cu rivali ai atacatorilor. Preşedintele Daniel Noboa şi-a exprimat sâmbătă „solidaritatea cu familiile" victimelor.

Preşedintele a precizat pe contul său de X că o persoană a fost arestată într-un caz care ilustrează faptul că traficanţii de droguri caută să răspândească teroarea. „Nu vom avea odihnă până nu-i vom găsi pe ceilalţi", a subliniat Daniel Noboa. În total, aproximativ douăzeci de persoane înarmate au fost implicate în răpire, potrivit comandantului poliţiei locale, Richard Vaca. Grupul de turişti, care a sosit în Ayampe joi după-amiază, includea şase adulţi şi cinci copii.

Victimele au fost supuse unor „interogatorii", a declarat comandantul Vaca. Trupurile a cinci adulţi au fost găsite cu răni prin împuşcare câteva ore mai târziu pe un drum din apropiere. Comandantul a adăugat că atacatorii „se pare că i-au confundat pe aceşti oameni cu rivalii lor".

Ales în noiembrie cel mai tânăr preşedinte din istoria ţării, Daniel Noboa, în vârstă de 36 de ani, se confruntă din 7 ianuarie cu un val de violenţe fără precedent, în urma anunţării evadării unui periculos lider de bandă, Adolfo Macias, alias „Fito". Revolte în închisori, luări de ostatici, atacuri asupra forţelor de ordine şi atacuri în cartiere... tânărul şef al statului a fost nevoit să declare stare de urgenţă pentru 60 de zile, mobilizând în stradă peste 22.000 de militari şi poliţişti.

Ecuadorul, cândva un loc al păcii, este devastat de violenţă de când a devenit principalul punct de export pentru cocaina produsă în ţările vecine, Peru şi Columbia. Crimele din această ţară au crescut cu 800% între 2018 şi 2023, de la şase la 46 la 100.000 de locuitori. În 2023, au fost înregistrate 7.800 de omucideri şi au fost confiscate 220 de tone de droguri.

loading...
PUTETI CITI SI...