Chinezii fac o gaură de 10 km adâncime în mijlocul Asiei - Misteriosul proiect a fost comandat de Xi Jinping

Postat la: 02.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Chinezii fac o gaură de 10 km adâncime în mijlocul Asiei - Misteriosul proiect a fost comandat de Xi Jinping

Oamenii de știință chinezi au început să foreze o gaură de 10.000 de metri în scoarța terestră, în timp ce a doua cea mai mare economie a lumii explorează noi frontiere deasupra și sub suprafața planetei.

Forajul pentru ceea ce va fi cea mai adâncă gaură de foraj din China a început marți în regiunea Xinjiang, bogată în petrol, potrivit agenției oficiale de știri Xinhua. Mai devreme în aceeași dimineață, China a trimis primul său astronaut civil în spațiu din deșertul Gobi.

Potrivit raportului, puțul îngust în pământ va pătrunde în peste 10 straturi continentale, sau straturi de rocă, și va ajunge la sistemul cretacic din scoarța terestră, care prezintă roci care datează de acum 145 de milioane de ani.

"Dificultatea de construcție a proiectului de foraj poate fi comparată cu un camion mare care circulă pe două cabluri de oțel subțiri", a declarat pentru Xinhua Sun Jinsheng, om de știință la Academia Chineză de Inginerie.

Proiectul va furniza date despre structura internă a Pământului, testând în același timp tehnologiile de foraj subteran de mare adâncime, potrivit China National Petroleum Corp. care conduce proiectul.

Se așteaptă ca forajul să dureze 457 de zile.

Președintele Xi Jinping a cerut un progres mai mare în explorarea Pământului la mare adâncime într-un discurs adresat unora dintre cei mai importanți oameni de știință ai națiunii în 2021. Astfel de lucrări pot identifica resursele minerale și energetice și pot ajuta la evaluarea riscurilor de dezastre de mediu, cum ar fi cutremurele și erupțiile vulcanice.

Cea mai adâncă gaură făcută de om pe Pământ este în continuare gaura rusească Kola Superdeep Borehole, care a atins o adâncime de 12.262 de metri în 1989, după 20 de ani de foraj.

loading...
PUTETI CITI SI...