China a prezentat o rachetă hipersonică care nu poate fi interceptată de apărarea americană!

Postat la: 09.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

China a prezentat o rachetă hipersonică care nu poate fi interceptată de apărarea americană!

China a afișat o rachetă hipersonică anti-navă care amintește de racheta rusă Kinzhal la cea de-a 14-a expoziție Airshow China, ca avertisment pentru SUA împotriva amestecului în situația Taiwanului, se arată într-un articol publicat marți de South China Morning Post.

Potrivit ziarului, racheta în cauză este versiunea de export a rachetei YJ-21 care are o rază de acțiune de peste 2.000 km.

„Experții militari au spus că apariția armei la cea de-a 14-a Expoziție internațională de aviație și aerospațială din China (Airshow China) ar putea fi văzută ca un avertisment pentru Statele Unite pe Taiwan", se arată în articol.

Ziarul explică că forma conică a focosului amintește de racheta hipersonică rusească Kinzhal, care poate transporta o sarcină utilă nucleară și are o rază de acțiune de peste 2.000 km.

Potrivit experților citați de SCMP, „varianta chineză este mai puternică și ar descuraja navele de război americane să intre în regiune în cazul unui conflict".

Mai mult, așa cum a subliniat editorul șef al Apărării Asiatice Kanwa, Andrei Chang, „niciunul dintre sistemele de apărare aeriană pe mare din SUA nu este capabil să intercepteze racheta hipersonică".

Expoziția Airshow China are loc între 8 și 13 noiembrie în Zhuhai din China. Acesta implică peste 740 de companii din 43 de țări și regiuni.

loading...
PUTETI CITI SI...