Cercetare Universitatea Oxford: Anticorpii rezultați după trecerea prin boala Covid-19 oferă protecție doi ani împotriva formelor severe!

Postat la: 14.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Cercetare Universitatea Oxford: Anticorpii rezultați după trecerea prin boala Covid-19 oferă protecție doi ani împotriva formelor severe!

Un studiu al Universitatii Oxford arată că, după infectarea cu Covid-19, anticorpii rezultati de la trecerea prin boală protejează împotriva reinfectării pentru o perioadă de un an și jumătate până la doi ani. Mai mult, ei ajută la evitarea formelor severe ale bolii timp de câțiva ani.

Rezultatele au fost obținute de la cercetătorii de la Universitatea Oxford după ce au analizat date medicale de la 7.256 de britanici care au fost testați pozitiv pentru Covid-19 între 26 aprilie 2020 și 14 iunie 2021. Cercetătorii au arătat că în lunile de după infectare, anticorpii anti-spike (o proteină care permite virusului să pătrundă în celulele umane) sunt asociați cu o protecție puternică. Însă, 5 până la 22% dintre oameni nu produc acești anticorpi după infectare, o absență a seroconversiei cu atât mai frecventă când forma de Covid este ușoară sau asimptomatică, mai amintește sursa citată. Studiul concluzionează că protecția împotriva reinfectării poate dura de la un an și jumătate până la doi ani și că protecția împotriva formelor severe de Covid-19 poate dura câțiva ani. „Însă, deoarece variantele noi pot necesita niveluri mai mari de anticorpi pentru același nivel de neutralizare, durata protecției poate fi redusă semnificativ", au avertizat autorii studiului.

loading...
PUTETI CITI SI...