Cercetătorii transumaniști lucrează la crearea de embrioni umani cu ADN provenind de la doi bărbați

Postat la: 26.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Cercetătorii transumaniști lucrează la crearea de embrioni umani cu ADN provenind de la doi bărbați

Oamenii de știință sunt "tot mai aproape" de a crea embrioni umani folosind ADN-ul a doi bărbați și nicio femeie. Cercetările sunt efectuate de oamenii de știință de la Oregon Health & Science University (OHSU). Procesul pe care aceștia îl numesc "gametogeneză in vitro (IVG)" presupune crearea unui ovul fals folosind celule de piele și fertilizarea acestuia cu spermă.

"Cercetătorii de la OHSU au documentat tehnica, cunoscută sub numele de gametogeneză in vitro, sau IVG, pe un model de șoarece, prin pași preliminari care se bazează pe transferul nucleului unei celule de piele într-un ovul donat în care nucleul a fost îndepărtat", relatează OHSU News. "Folosind șoareci, cercetătorii au convins nucleul celulei de piele să își reducă cromozomii la jumătate, astfel încât acesta să poată fi apoi fertilizat de un spermatozoid pentru a crea un embrion viabil".

Cercetătorii susțin: "Tehnica ar putea fi folosită de femeile cu vârsta maternă avansată sau de cele care nu pot produce ovule viabile din cauza unui tratament anterior pentru cancer sau din alte cauze. De asemenea, ridică posibilitatea ca bărbații care au relații între persoane de același sex să aibă copii care sunt înrudiți genetic cu ambii părinți."

Tehnica folosită este similară cu cea folosită în 1996 pentru a clona oaia Dolly. "Acest lucru ne oferă o mulțime de informații", a declarat Paula Amato, profesor de obstetrică și ginecologie la Școala de Medicină OHSU. "Dar mai sunt încă multe de făcut pentru a înțelege cum se împerechează acești cromozomi și cum se împart fidel pentru a reproduce efectiv ceea ce se întâmplă în natură."

loading...
PUTETI CITI SI...