Cel mai șocant lucru pe care un specialist în resurse umane l-a văzut vreodată într-un CV: "Ne-a lăsat cu gura căscată"

Postat la: 10.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Cel mai șocant lucru pe care un specialist în resurse umane l-a văzut vreodată într-un CV:

O specialistă în recurse umane a relatat care a fost cel mai ciudat CV pe care l-a văzut pe parcursul carierei sale. Lindsay Mustain lucra ca recrutoare la Comcast în 2007, când încerca să găsească un angajat pentru un post într-un call-center. Jobul atrăgea "o varietate de candidați", spune ea, adăugând că "uneori ajung să-i vezi pe unii cu adevărat interesanți."

În timp ce verifica CV-urile, unul în special i-a captat atenția lui Mustain. "Sincer, nu am nicio idee ce făcea," a spus pentru cnbc.com despre candidat fosta recrutoare Amazon, acum CEO al unei companii de dezvoltare a talentelor. "A fost un șoc." Primele două pagini erau destul de standard, spune Mustain, care în general susține un CV de două pagini. "Două pagini este numărul potrivit", spune ea, pentru că recrutorii vor avea timp să le parcurgă. A treia pagină a CV-ului său, însă, a fost ceea ce a surprins-o. "Ultima pagină era o fotografie, o poză în toată regula cu el ținând o țeavă de pușcă." Fotografia părea ca un autoportret vechi făcut cu un telefon cu clapetă, spune Mustain. Pușca nu era îndreptată spre cameră, candidatul o ținea doar în mână.

În primul rând, „cu excepția cazului în care ești model sau agent imobiliar, îți recomand să nu pui o fotografie în CV-ul tău", spune Mustain. În plus, Mustain afirmă că includerea unei arme în fotografie este extrem de dezagreabilă. „Sincer, cu o persoană de genul acesta", spune ea, „nu aș vrea să fiu asociată pentru că pare că reprezintă un pericol." Chiar dacă aplici pentru un loc de muncă în care ar trebui să folosești o armă de foc, majoritatea angajatorilor vor să vadă dovezi ale pregătirii tale, nu o fotografie cu tine ținând-o. În concluzie, includerea unei fotografii cu tine într-un CV, mai ales una extrem de nepotrivită, reflectă prostia ta. Acea persoană „comunică fără echivoc că nu are nicio idee despre standardele reale de afaceri și despre ceea ce este comportament acceptabil", spune Mustain.

loading...
PUTETI CITI SI...