Cel mai mare portavion american din lume a dispărut, în drum spre Rusia

Postat la: 09.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Cel mai mare portavion american din lume a dispărut, în drum spre Rusia

Cel mai mare portavion militar american din lume USS Gerald R. Ford, după ce a pornit în noua sa misiune, a dispărut de pe radar după ce a părăsit orașul norvegian Oslo. Această informație a apărut în ziarul norvegian High North News, care a asistat la dispariția misterioasă a gigantului oceanic. 

Un articol scris de Arne O. Holm atrage atenția asupra faptului că de când portavionul și-a început călătoria spre Nordul Extrem, nu au fost găsite urme electronice ale mișcării sale. Jurnalistul a numit chiar încercarea sa de a urmări posibilul traseu al USS Gerald R. Ford misiunea Dynamic Hangover, subliniind astfel mistica acesteia.

„Nimeni nu raportează direcția specifică a USS Gerald R. Ford, cu excepția faptului că drumul acestuia merge spre nord de-a lungul coastei norvegiene, în apropierea graniței cu Rusia", a spus Holm.

De menționat că secretul operațiunii se datorează faptului că portavionul se află într-o misiune militară, probabil de importanță strategică. Observatorul a atras însă atenția și asupra faptului că mass-media nu mai publică zilnic rapoarte despre USS Gerald R. Ford, în ciuda faptului că la bord sunt aproximativ 4.500 de soldați și ofițeri.

„Portavionul, de 337 de metri lungime, 78 de metri lățime și 76 de metri înălțime, devine invizibil în timp ce navighează pe întinderile largi ale Nordului Îndepărtat", a adăugat jurnalistul. El a explicat că nava a dezactivat sistemele electronice care îi permit să-i fie urmărită mișcarea. Nici măcar șeful Forțelor Armate Norvegiene, Eirik Kristoffersen, nu are informații despre locația actuală a portavionului, din moment ce doar Statele Unite cunosc ruta.

Așadar, misterul dispariției USS Gerald R. Ford ridică multe întrebări. Ce se află în spatele acestei operațiuni? Care sunt obiectivele strategice urmărite de Statele Unite, îndreptându-și portavionul spre Rusia? Cum va afecta această misiune misterioasă situația internațională? În timp ce mulți cercetători încearcă să le răspundă, lumea urmărește evoluțiile ulterioare cu surpriză și tensiune.

Marian Gârleanu

 

 

 

 

loading...
PUTETI CITI SI...