Cei 1500 de soldații cantonați în Transnistria ruși anunță că încep un "exercițiu" militar la 1 martie pentru că ucrainienii sunt masati la granită!

Postat la: 28.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Cei 1500 de soldații cantonați în Transnistria ruși anunță că încep un

Ministrul Apărării din Transnistria transmite că următoarea tabără de instruire militară, organizată de contingentul de menținere a păcii din Transnistria - formată din aproximativ 1500 de soldați ruși -, va începe la 1 martie.

"Contingentul de menținere a păcii continuă să accepte cereri de participare la următorul cantonament de trei luni de la 1 martie", a precizat ministerul într-un comunicat pe site-ul său.

Informația vine în contextul în care Ucrina a recunoscut că a masat trupe la granița cu Transnistria. (Forțele armate ucrainene confirmă că au masat trupe la granița cu Transnistria). De asemenea, Federația Rusă a acuzat în repetate rânduri Ucraina că vrea să invadeze Transnistria.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, regimul de la Kiev a intensificat pregătirile pentru o provocare cu o invazie a Transnistriei nerecunoscute, pe care intenționează să o desfășoare ca răspuns la presupusa ofensivă a forțelor ruse de acolo.

Misiunea de pacificare din Zona de Securitate este formată din militari ruși și moldoveni și paramilitari transnistreni. Aceasta a fost constituită după semnarea, la 21 iulie 1992, de către președintele de atunci al Rusiei Boris Elțin și omologul său Mircea Snegur a Acordului privind principiile reglementării pașnice a conflictului armat din Transnistria

 

loading...
PUTETI CITI SI...