Cea mai mare factură pentru tratamentul unui pacient COVID înregistrată până acum - 200.000 de lei!

Postat la: 25.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Cea mai mare factură pentru tratamentul unui pacient COVID înregistrată până acum - 200.000 de lei!

Nu mai puţin de 200.000 de lei e cea mai mare factură pentru tratamentul unui pacient COVID-19, un bărbat care a fost internat două luni la Terapie Intensivă, unde a și murit.

Medicii atrag atenția că tratamentele pentru pacienții cu coronavirus costă foarte mult și au de suferit și bolnavii non-COVID care, de la izbucnirea pandemiei, sunt în plan secund.

„Costurile cu pacienţii cu COVID-19 sunt enorme. Cei cu boli cronice gem pe-acasă şi noi ne mâncăm toţi banii cu COVID-19. Dacă aţi vedea facturile! Pacient cu COVID-19 care a rezistat la ATI două luni şi apoi a murit. Vă spun sincer că sunt îngrozit. Aceste costuri, la un moment dat, le vom plăti. Şi când accesul bolnavilor cronic va fi liber, nu vor mai fi bani.", a declarat Radu Vasile, liderul Federaţiei Solidaritatea Sanitară din România.

La rândul său, medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Naţional de Pneumologie „Prof.dr. Marius Nasta" din Bucureşti, atrage atenția asupra pierderilor nu financiare, ci asupra bunei funcționări a organismului după trecerea prin boală.

„Întrebarea care se pune este cât îl costă pe pacient să se recupereze după ce a trecut printr-o formă severă de COVID? Câte alveole pulmonare pierde - pe care nu i le mai redă nimeni cu toţi banii din lume -, câţi neuroni pierde dacă avem o afectare neuronală, câte sinapse se pierd, câţi nefroni din rinichi se pierd? Aceste costuri nu pot fi cuantificate. Dar, pentru noi, aceste celule, alveole, nefroni, neuroni sunt esenţiale pentru că nu putem merge mai departe cu aceeaşi calitate a vieţii. Pentru mine, ca pacient, asta ar conta", a explicat Mahler. "E normal ca statul să plătească pentru aceste categorii de pacienţi tocmai pentru a ne proteja pe noi, ceilalţi", a mai spus Mahler.

loading...