Ce poți face în contextul în care se anunță o criză de energie inevitabilă

Postat la: 21.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Ce poți face în contextul în care se anunță o criză de energie inevitabilă

Tot mai des ne parvin informații pe diverse căi despre o inevitabilă criză de energie, despre scumpiri masive ale curentului electric. In contextul în care din ce în ce  mai mulți dintre angajați lucrează acum de acasă, facturile vin din ce în ce mai mari și la consumatorii casnici, ca să nu mai vorbim despre cei industriali.

Facturile acestea reflectându-se apoi în calitatea vieții personale sau în prețul produselor finite (în cazul consumului industrial). Astfel, cea mai la îndemână soluție în contextul actual, este schimbarea tehnologiei de iluminat, și trecerea la nivelul următor prin folosirea becurilor cu led, care au cea mai mare eficiență economică în ziua de azi.

De la becul patentat de Thomas Edison în 1880, la becurile led folosite în ziua de azi, a fost o cale lungă. Prima alternativă a becului clasic a fost tubul de curent alternativ cu economie de energie, inventat de Nikola Tesla în 1893. An după an  inginerii au căutat și caută permanent să descopere noi modalități prin care energia să fie utilizată și mai eficient.

Ceea ce trebuie știut de la bun început este faptul prin înlocuirea tuturor becurilor cu becuri cu LED, economia la curent poate scade cu 10 - 30% din valoarea facturii de energie. Totuși, un calcul rapid ne arată că dacă se schimbă doar un bec incandescent de 100W cu un bec cu led de 14W(1521 lm) TESLA Lighting, se aduce o economie anuală de circa 100 lei, la o utilizare de 5 ore/zi, iar prețul acestuia se amortizează 3-4 luni. Au o eficiență dovedită folosind doar 1 W pentru a emite 100 de lumeni.

Becurile LED de nouă tehnologie, au nenumărate avantaje cum ar fi:

  • Durata de funcționare a becurilor cu LED este de peste 30.000 ore. La un consum de 5 ore pe zi, asta înseamnă peste 20 de ani.
  • Becurile LED nu se încălzesc ca cele economice, deoarece în soclu au un dispersor care disipează căldura în aer și păstrează bulbul rece mărindu-i-i astfel durata de funcționare (riscul de a te arde la bec s-a terminat!)
  • Becurile LED nu conțin substanțe toxice precum mercurul si plumbul
  • Becurile LED nu emit radiații UV și reduc emisiile de CO2
  • Becurile LED TESLA Lighting sunt produse sub diferite modele, având un design modern, dar au forma de bec clasic pentru cei nostalgici sau conservatori.
  • Becurile Led pot fi cu lumină rece, cu lumină neutră, dar și cu lumină caldă (adică cele care au o nuanță albă-strălucitoare, si cele care dau o lumina cu nuanță mai gălbuie)
  • Unele modele pot ilumina și 360 de grade
  • Pornirea la aprindere este instantanee eliminând timpii de așteptare
  • Diodele din becul Led sunt rezistente la șocuri, vibrații, umiditate și temperaturi scăzute, conferind per ansamblu o rezistență mai bună - se distrug mai greu
  • Exista și becuri cu LED Dimabile, la care intensitatea luminii poate fi reglată în funcție de necesități.

Becurile LED  TESLA Lighing pot fi achiziționate prin comandă pe site www.sursa-led.ro sau contactând consilierii noștri pe email: office@sursa-led.ro

loading...
PUTETI CITI SI...