Ce machiaje să ai mereu la o geantă distanță, indiferent de loc sau ocazie

Postat la: 07.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Ce machiaje să ai mereu la o geantă distanță, indiferent de loc sau ocazie

Aproape fiecare femeie a ajuns să includă în rutina ei zilnică, cel puțin un machiaj. Poate unul sau poate mai multe. Din oricare categorie ai face parte, rutina de îngrijire și de înfrumusețare a ajuns să includă machiaje.

De orice fel, fie că vorbim despre fond de ten, despre ruj, rimel sau pudră. Toate sunt machiaje pe care majoritatea femeilor le folosesc cu sfințenie. Însă, ar trebui să știi că pe piață există multe machiaje pe care le poți cumpăra și care îți pot provoca diverse reacții alergice, iritații sau chiar ten acneic. Așa că, înainte de a-ți alege machiajul, asigură-te că verifici lista cu ingrediente și o comapri cu cea pe care o au machiajele vechi. Dacă le-ai folosit pe cele vechi și nu ai avut parte de surprize neplăcute, ar fi bine să iei lista de ingrediente ca reper atunci când cumperi unele noi.

Lumea machiajelor este prea vastă pentru a putea să vorbim despre ea într-un singur articol. S-ar putea scrie cărți despre ustensilele folosite, despre tehnica din spate sau despre ingredientele folosite. Însă, unul dintre cele mai importante sfaturi atunci când cumperi machiajele este să nu faci rabat de la calitate. Deși vezi un fond de ten de firmă care are un preț mai piperat și ești tentată să nu-l cumperi, ar trebui să te gândești de două ori. Acel preț ridicat are în spate și garanția calității și testării ingredientelor.

În acest articol o să schimbăm puțin registrul și o să vorbim despre ce machiaje să ai mereu la o căutare prin geantă distanță. Ai ghicit, o să vorbim despre ce machiaje să ai mereu la tine, indiferent de ocazie.

Baza

La fel ca și clădirile și proiectele mari de arhitectură, și machiajele au nevoie de o bază pentru a obține un rezultat cât mai bun. Unele femei preferă să aplice fondul de ten și întreg machiajul pe față și să ignore un element care este pe atât de mic, dar pe atât de important, baza de machiaj.

De ce este atât de importantă această bază? Pentru că baza de machiaj hidratează pielea, o catifelează și ascunde ridurile. Cu alte cuvinte, pregătește terenul pentru ce va urma să fie aplicat pe față.

Ce se întâmplă dacă alegi să ignori baza? Nimic foarte grav, însă dacă ești genul de persoană care folosește fond de ten, s-ar putea să fie grav. Atunci când aplici fondul de ten pe față, baza ajută la fixarea lui. Dacă nu ar fi baza, fondul de ten nu ar sta fixat pe față și asta ar duce la un aspect uscat și inestetic al tenului.

Fondul de ten

Dacă tot am vorbit despre el atât de mult mai sus, haide să nu ne oprim și să continuăm discuția. Atunci când îți alegi viitorul fond de ten, orientează-te către branduri deja cunoscute și populare. Cu cât sunt folosite de mai multă lume, înseamnă că sunt de calitate. Recomandarea noastră, care este și printre cele mai populare este unul de la Fenty Beauty. Pe piață poți să găsești modele pentru diferite tipuri de ten și diferite culori.

Foarte important atunci când îți alegi fondul de ten este să îți cunoști foarte bine culoarea pielii pentru a alege nuanța potrivită pentru tenul tău.

Corectorul

După cum îi spune și numele, corectorul ajută la ascunderea imperfecțiunilor feței. Poți ascunde cearcănele, iritațiile, micile semne de pe piele sau chiar coșurile care apar în cele mai nepotrivite momente. După cum probabil ai experimentat, te stresezi prea mult cu privire la anumite imperfecțiuni ale feței, încercând să le ascunzi. Dacă ai o întâlnire importantă și un coș s-a decis că acum este momentul lui de glorie, poți aplica puțin corector și să îl maschezi.

Rujul

Am ajuns și la un clasic. Așa cum din peisajele de vară nu au cum să lipsească razele soarelui, așa nici rujul nu are cum să lipsească din machiajele tale. Este un clasic și un element care de secole oferă strălucire buzelor femeilor. Mai ales dacă ai de ieșit la o întâlnire romantică sau chiar într-o seară în club, rujul o să ofere strălucire și volum buzelor tale.

Rimelul

Rimelul sau mascara, așa cum a fost el denumit inițial este și el important. De ce? Pentru că, dacă ai norocul să ai niște ochi de o culoare pătrunzătoare, ai nevoie și ca genele să îi pună în valoare. Ca să oferi volum genelor tale și să îți pui în valoare ochii, îți recomandăm să ai la tine în gentă și un rimel.

Acestea au fost câteva machiaje principale pe care le-am considerat printre cele mai importante și pe care ar trebui să le ai mereu la tine. Fie în geanta de zi sau fie în geanta cu care mergi în club. Cine știe când vrei să îți retușezi machiajul.

loading...
PUTETI CITI SI...