Carnea cultivată în laborator de o companie israeliană ar putea ajunge în meniurile restaurantelor până în 2025

Postat la: 17.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Carnea cultivată în laborator de o companie israeliană ar putea ajunge în meniurile restaurantelor până în 2025

Se estimează că populația mondială va ajunge la 9,8 miliarde de locuitori până în anul 2050. Iar odată cu progresele sociale și economice, cererea de diete bogate în proteine animale va crește cu 60-70%, odată cu schimbarea modelelor de consum.

Unul dintre cei mai importanți producători de astfel de carne din lume, Aleph Farms, este cu un pas mai aproape de a realiza comercializarea cărnii cultivate până în anul 2024. Producătorul cu sediul în Israel își extinde acum activitatea în Singapore, singura țară din lume în care consumatorii pot mânca carne cultivată în laborator.

Carnea cultivată sau carnea de cultură arată, are gust, miros și senzație la fel ca și carnea obișnuită, cum ar fi carnea de pui, de pește, de porc și de vită. Și, în esență, este carne adevărată. Deci, ce o diferențiază de cea adevărată? Metoda de producție folosită este prin cultivarea celulelor animale în laborator. Acest lucru se face prin prelevarea de celule stem musculare de la un animal real și cultivarea lor într-un recipient cu temperatură controlată pentru a le transforma în carne.

Într-o declarație, compania a precizat că a semnat două acorduri pentru a-și spori capacitățile de producție înainte de comercializarea specialității sale cultivate în laborator. Aleph Farms a achiziționat o unitate de producție în Modi'in, Israel, și echipamentele aferente de la compania de biotehnologie VBL Therapeutics. Acest lucru îi va permite să producă la nivel local carne cultivată în Israel până în 2024.

În plus, au semnat un memorandum de înțelegere (MOU) cu ESCO Aster, prima și singura companie din lume cu aprobare completă de reglementare pentru a produce carne cultivată pentru vânzări comerciale, pentru a produce carne cultivată în Singapore. Carnea cultivată este stipulat să fie implementată în Singapore până în 2025.

loading...
PUTETI CITI SI...