Candidatul la președinție Cristian Terheș: "Nu aș dori să existe o lege ca un fătălău care se pretinde fată să poată intra într-un vestiar de fete"

Postat la: 05.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Candidatul la președinție Cristian Terheș:

Europarlamentarul Cristian Terheș, candidat la alegerile prezidențiale din acest an, a oferit un răspuns foarte tranșant atunci când, în emisiunea "În opoziție cu Denise Rifai", a fost abordată problematica genului.

Cunoscut pentru pozițiile sale ferme și discursurile aprinse din Parlamentul European, Terheș este considerat de mulți drept o figură politică controversată. A devenit cunoscut în special pentru opiniile critice la adresa instituțiilor europene și a politicilor interne, fiind un susținător al suveranității și al valorilor tradiționale.

În emisiunea "În opoziție cu Denise Rifai", difuzată de Gandul.ro, Terheș s-a arătat împotriva tendințelor actuale tot mai prezente în societate de a considera genul drept o alegere a fiecăruia.

"Maniera de a defini un bărbat și o femeie, în accepțiunea europeană, reprezintă pentru șeful PNCR un subiect care produce confuzie și revoltă.

O femeie merge la ginecolog. Spuneți-mi mie ce treabă are un bărbat cu ginecologul? Definim genul ca fiind un construct social. Diferența dintre un bărbat și femeie ține de o chestiune naturală, biologică și genetică. Dacă cel care o bate pe o femeie pretinde că e femeie, nu o mai bate o femeie, ci se bat două femei, consideră Cristian Terheș.

Ca tată de fată, n-aș dori ca un fătălău care se pretinde femeie să intre într-un vestiar, sau un SPA unde este fiica mea", a declarat Terheș în emisiunea jurnalistei Denise Rifai.

Cristian Terheș și-a lansat candidatura la prezidențiale duminică, 1 august, în directă competiție cu George Simion, după ce Terheș a deschis lista partidului AUR la alegerile europarlamentare, deși nu era membru al partidului, ci președintele Partidului Național Conservator Român.

loading...
PUTETI CITI SI...