Cât alcool a putut să bea un tânăr din Buzău înainte de a-și ucide tatăl cu sânge rece. Crima s-a petrecut în fața unui copil de 12 ani

Postat la: 15.09.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Cât alcool a putut să bea un tânăr din Buzău înainte de a-și ucide tatăl cu sânge rece. Crima s-a petrecut în fața unui copil de 12 ani

În noaptea de 4 spre 5 septembrie 2021, comunitatea din satul buzoian Clondiru, a fost șocată de urletele unui copil de doar 12 ani care cerea ajutor vecinilor. Băiatul asistase la uciderea tatălui său, înjughiat în repetate rânduri direct în inimă de fiul cel mare.

Crima a avut loc pe fondul unor neînțelegeri mai vechi din familie, dar și după foarte multe pahare de alcool, arată procurorii buzoieni, în referatul prin care s-a solicitat arestarea ucigașului. Drama familiei Mântulescu era cunoscută de oamenii din sat. Bărbatul, Gheorghe Mântulescu era văzut drept un om aprig la băutură, acesta fiind și motivul pentru care a fost părăsit de către soția sa cu opt ani în urmă. Ambii și-au refăcut viața, dar bărbatul păstra legătura cu copiii și își vizita frecvent băiatul cel mare, recent căsătorit, pe care îl ajuta la renovarea casei.

Pe 4 septembrie, tatăl și fiul au lucrat împreună la casă toată ziua, de la orele prânzului și până la lăsarea întunericului. Noaptea s-au retras într-una dintre camerele renovate unde au rămas la discuții și la încă un pahar de bere. Până atunci dăduseră gata nu mai puțin de opt litri de bere, arată procurorii în rechizitoriu: "(...) în data de 4.09.2021, victima a venit la fiul său, în jurul orelor 11.00, pentru a-l ajuta să pună un tavan fals în camera de la stradă, cealaltă fiind folosită ca dormitor de către inculpat și concubina sa. În continuare, inculpatul și cu victima au consumat până în jurul orelor 23.00-24.00 opt litri de bere".

Târziu, după miezul nopții, tatăl și fiul cel mare au avut un conflict verbal. Speriat de tonul ridicat, mezinul familiei, în vârstă de 12 ani, s-a retras într-o altă cameră unde se afla soția fratelui său. La scurt timp, în dormitor a intrat bătrânul care a aprins becul și i-a cerut nurorii sale să plece din casă. Femeia s-a ridicat din pat, și-a împins socrul, iar acesta a ripostat "și i-a dat o palmă peste față" tinerei, a povestit băiatul de 12 ani, audiat de către procurori în calitate de martor. Martor la gestul violent al tatălui, tânărul și-a ieșit din fire, a mers direct în bucătărie "și a venit în viteză cu un cuțit, pe care l-a ținut în mâna dreaptă și a înțepat victima de trei ori în zona abdomenului", sunt detaliile terifiante descrise de copilul de 12 ani, de față la uciderea tatălui său.

Văzându-și părintele plin de sânge, băiatul a ieșit plângând din casă și a cerut ajutor vecinilor care au chemat poliția la fața locului. Bărbatul înjunghiat a murit pe loc. Rănile erau grave, lama de 20 de centimetri a cuțitului străpungând inima și plămânul. Când a ajuns echipajul de la Ambulanță, în jurul orei 3 dimineața, bărbatul înjunghiat nu mai prezenta semne vitale, arată anchetatorii în referatul de arestare. Pe lângă rănile fatale din piept, avea și alte tăieturi adânci pe mâini.

"Fiind audiat, inculpatul, în prezența apărătorului din oficiu, a recunoscut comiterea faptei, motivând că a acționat pe fondul stării de nervozitate și că regretă fapta comisă", se arată în documentul citat. Criminalul a fost testat cu alcooltestul, iar la mai bine de o oră după ce și-a ucis tatăl, avea încă o alcoolemie de 1,11 mg/l alcool în aerul respirat, "din declarațiile martorilor rezultând că acesta era în stare avansată de ebrietate", potrivit referatului de arestare. Inițial bărbatul a susținut în fața polițiștilor că și-a înjunghiat tatăl, fiind în legitimă apărare, însă declarațiile fratelui mai mic, care a descris în detaliu tot ceea ce a văzut, au fost crezute de către procurori care au apreciat sinceritatea copilului.

Mădălin Mântulescu a fost arestat preventiv pentru 60 de zile printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Ploiești. Acesta ceruse instanței arest la domiciliu, invocând că "este prea slab" pentru a sta în spatele gratiilor. Tânărul este acuzat de omor și urmează să fie trimis în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

loading...
PUTETI CITI SI...