Când ajunge în România lumina sfântă de la Ierusalim

Postat la: 27.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Când ajunge în România lumina sfântă de la Ierusalim

O delegaţie a Patriarhiei Române va aduce în seara zilei de sâmbătă, 1 mai, Sfânta Lumină de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cu un avion special. Aeronava trimisă va ateriza pe Aeroportul Otopeni și, mai departe, lumina va ajunge la parohii.

În aceeași seară, în intervalul orar 19.30 - 20.30, va avea loc, pe Colina Bucuriei, procesiunea primirii Sfintei Lumini de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la Catedrala Patriarhală. Sfânta Lumină este cea mai evidentă minune care se petrece an de an la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

În sâmbăta de dinaintea Paștelui, la prânz, Patriarhul Ierusalimului împreună cu Patriarhul armean și cu episcopul copților, însoțiți de un sobor de preoți și diaconi, merg la Mormântul Sfânt și se roagă. Patriarhul Ortodox al Ierusalimului sau alt arhiepiscop ortodox citește rugăciunea Pogorârii Sfintei Lumini, după care își dă jos robele și intră singur în mormânt. Prelații armeni și copți rămân în anticameră, unde se crede că a stat îngerul când s-a arătat Mariei Magdalena după învierea lui Iisus Hristos. Imediat, după încheierea procesiunii se coboară din cer Focul Sfânt.

Pelerinii susțin că în primele câteva minute focul nu arde și, astfel, aceștia își trec mâna și fața prin el pentru a primi binecuvântare. Lumina Sfântă este considerată cea mai veche minune a lumii creștine.

loading...