BILD: Mai multe țări NATO plănuiesc implicarea directă în războiul din Ucraina

Postat la: 27.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

BILD: Mai multe țări NATO plănuiesc implicarea directă în războiul din Ucraina

NATO discută posibilitatea de a lua sub protecție spațiul aerian din vestul Ucrainei. Inițiatorul „sistemului extins de apărare aeriană" este Polonia, dar o decizie finală încă nu a fost adoptată, informează Bild. De asemenea, în NATO se discută despre conceptul de "logistică avansată", ceea ce ar presupune că țările NATO vor duce armamentul direct pe linia frontului.

Publicația scrie că unele țări NATO sunt pregătite să își extindă sprijinul pentru Kiev și să acționeze direct pe teritoriul Ucrainei. Estonia, Marea Britanie, Polonia, Canada, Lituania și Franța sunt în favoarea extinderii asistenței. SUA și Germania sunt împotrivă. Nu există încă decizii finale, dar sunt discutate mai multe scenarii în același timp.

În special, se discută despre instruirea soldaților ucraineni, de către instructori NATO direct pe teritoriul Ucrainei. De asemenea, potrivit jurnaliștilor, mai multe țări NATO, printre care Marea Britanie, Canada și Estonia, sunt pregătite să livreze în viitor arme și muniții nu doar la granițele Ucrainei, ci și mai departe, pe linia frontului. Mai multe țări occidentale dezvoltă în prezent conceptul de „logistică avansată".

loading...
PUTETI CITI SI...