Băsescu dezvăluie schimbarile radicale din noua lume: pandemiile, crizele si războaiele - "Totul a pornit de la COVID!"

Postat la: 19.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Băsescu dezvăluie schimbarile radicale din noua lume: pandemiile, crizele si războaiele -

Traian Băsescu a explicat cum a ajuns ca valul de violență să acapareze întreaga planetă, pornind cu cele două războaie, cel din Ucraica și cel din Orientul Mijlociu, și până la împușcarea premierului Slovaciei, Robert Fico.

Fostul președinte Traian Băsescu este de părere că violența se manifestă în lume sub mai multe forme, atât fizice și verbale, cât și economice, lucruri ce duc la pierderea personalității cetățenilor, explicând, astfel, chiar și dependențele de droguri. Totul, spune Băsescu, ar fi început din timpul pandemiei de coronavirus.

„Nu e doar o violență verbală, este și una fizică, economică, violența împotriva persoanelor din UE se manifestă și în explozia prețurilor. Totul e violent, apare peste noapte, pune în dificultate. Ăsta (n.r. împușcarea premierului Slovaciei) nu a fost un atentat pus la cale, a fost reacția unui tip furios, pe care îl condamn categoric. Dar asta se întâmplă în viața de zi cu zi. În Crângași, doi tineri au bătut un om cu parii. Jandarmii bat manifestanții. Lucru care se întâmplă și în Italia, și în Franța.

Totul a pornit de la Covid, când autoritățile și-au exprimat cu brutalitate forța față de populație. După autoritarismul din timpul pandemiei, statele au rămas la fel de violente în relația cu cetațeanul. Violența a fost amplificată și de bătăliile ideologice. A apărut acest suveranism. Nu este altceva decat o negare a faptului că ești menbru al UE sau NATO. Dacă ieșim din UE, pățim ca britanicii, ne trebuie viză. Cauzele sunt interne și cauzele violenței sunt măsurile și presiunea la care este supusă societatea. Tinerii se refugiază în altă realitate, într-o realitate ireală ca să scape de cea de zi cu zi", a spus Băsescu.

loading...
PUTETI CITI SI...