Bărbat salvat dintr-o situație critică după ce a comandat o pizza la 112. Mesajul codificat a declanșat alerta în poliție

Postat la: 24.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Bărbat salvat dintr-o situație critică după ce a comandat o pizza la 112. Mesajul codificat a declanșat alerta în poliție

Un bărbat care se afla, vineri, într-o maşină care circula în sectorul 6 al Capitalei a sunat la 112 şi a anunţat, printr-un limbaj codificat, că se află în pericol. Ulterior, poliţiştii l-au prins pe şofer, care avea permisul suspendat şi avea o alcoolemie de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, acesta era agresiv și conducea haotic.

Poliția Capitalei a relatat incidentul pe Facebook

"O comandă de "pizza" i-a salvat viața!

Ora 6 dimineața, un bărbat sună la 112, anunță că este pasager într-o mașină, iar șoferul se află sub influența alcoolului, după care închide. Colegii noștri nu știau nimic mai mult, dar nici nu puteau să rămână indiferenți, așa că l-au sunat înapoi:

- 112... ce urgență aveți?

- Aș vrea să comand o pizza!

- Ați sunat la Poliția Capitalei!

- Da, da! Știu!

Într-o fracțiune de secundă, colega noastră și-a dat seama despre ce este vorba.

- ... Faceți referire, cumva, la cazul mediatizat de colegii noștri de la "Oamenii legii"? Vreți să ne spuneți că sunteți în pericol?

- Da, da!

Aici a început cu adevărat misiunea de salvare. Cu un apelant care nu putea să vorbească clar și cu un șofer care a decis că poate să facă ce și cum vrea. Fiecare secundă în care bărbatul, aflat sub influența alcoolului, se afla la volan putea să ducă la o tragedie. Colega noastră știa asta, dar nu voia nici să-i pună în pericol viața bărbatului care a sunat la 112. Era clar că amândoi știau secvența din serialul "Oamenii legii".

- Nu plecați cu mașina, rămâneți acolo și vă aducem noi pizza.

- Nu vrea să rămânem.

- Unde mergeți? Avem nevoie de adresă pentru pizza. Unde livrăm?

- ... Sectorul 6.

- Domnul cu care sunteți este agresiv?

- Da. Cu sos dulce!

- Pentru câte persoane să fie pizza? Sunteți mai mulți în mașina?

- Pentru două persoane! Ajungem imediat la destinație.

- Ajunge și comanda dumneavoastră. Stați liniștit. A plecat spre dumneavoastră", este dialogul codificat purtat între victimă și operatoarea de la 112.

"Vineri, 23 februarie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 25 Poliție au depistat bărbat, în vârstă de 45 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere suspendat.

În această dimineață, 23 februarie 2024, Secția 25 Poliție, a fost sesizată, în jurul orei 06.00, prin sistem 112, cu privire la faptul că o persoană, pasager într-un autoturism ce se deplasează pe un segment de drum din Sectorul 6, sesizează o posibilă stare de pericol.

Pentru a da mai multe detalii privind posibila infracțiune, fără ca șoferul să observe acest aspect, aceasta a folosit un limbaj codificat, în sensul că "a comandat o pizza", expresie recunoscută în media ca o posibilă infracțiune în desfășurare", se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Polițiștii subunității menționate au relaționat cu operatorul 112 care a preluat apelul, reușind oprirea autoturismului în cauză, pe o stradă din același sector, arată sursa citată.

Astfel, a fost depistat și identificat conducătorul auto, un bărbat, în vârstă de 45 de ani, precum și pasagerul care a apelat sistemul 112.

În urma efectuării verificărilor aferente, s-a stabilit că bărbatul conducea autoturismul cu permisul de conducere suspendat și sub influența băuturilor alcoolice, având un rezultat de 0.28 mg/l alcool pur în aerul expirat, în urma testării cu aparatul alcooltest.

Ulterior, atât conducătorul auto, cât și pasagerul care a apelat 112 au fost conduși la sediul subunității în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 25 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul cu permisul de conducere suspendat.

loading...
PUTETI CITI SI...