Bărbat împușcat trecut pe lista decedaților Covid-19. Familia nu-l poate înmormânta pentru că a fost testat pozitiv după deces!

Postat la: 12.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Bărbat împușcat trecut pe lista decedaților Covid-19. Familia nu-l poate înmormânta pentru că a fost testat pozitiv după deces!

Un bărbat din Noua Zeelandă care a murit împușcat, este trecut pe lista de decese Covid-19 până la finalizarea investigației, scrie Washington Examiner. Robert Hart, în vârstă de de 40 de ani, a murit pe 5 noiembrie după ce a fost împușcat în Auckland, iar după deces a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

"Un deces suplimentar în Auckland a fost adăugat astăzi la cifrele naționale Covid-19", a declarat Ministerul Sănătății din Noua Zeelandă. "Decesul acestei persoane face obiectul unei anchete a poliției, iar ministerul nu va face alte comentarii, în acest stadiu". Oficialii din domeniul sănătății au reușit să îl testeze pe Hart pentru coronavirus după moartea sa.

"Autoritățile sanitare pot testa o persoană decedată pentru Covid-19 în cazul în care cauza decesului nu este clară și dacă există o anumită îngrijorare că ar fi putut fi implicat Covid-19, de exemplu, atunci când există o legătură cu un caz cunoscut, sau având în vedere simptomele anterioare decesului", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății pentru New Zealand Herald. "O persoană decedată care a fost testată pozitiv pentru Covid-19 poate ajuta, de asemenea, oficialii din domeniul sănătății publice să identifice contactele apropiate și să ia măsuri suplimentare, dacă este necesar."

A existat o schimbare în modul în care Noua Zeelandă raportează decesele care au vreo legătură cu coronavirusul, chiar dacă nu a fost cauza, a declarat Dr. Ashley Bloomfield, directorul general al Ministerului Sănătății din această țară, în cadrul unei ședințe de informare. Acum, familia îndurerată se confruntă cu o nouă problemă după ce acesta a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Membrii familiei care sunt considerați contacte apropiate au fost sfătuiți să se autoizoleze și să nu participe la înmormântare.

 

loading...
PUTETI CITI SI...