Avantajele și dezavantajele deplasării pe biciclete prin oraș

Postat la: 26.08.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Avantajele și dezavantajele deplasării pe biciclete prin oraș

În ultimii ani am experimentat o revoluție a vehiculelor de mobilitate personală. Este adevărat că trotinetele electrice își iau partea leului, dar de mult mai mult timp, bicicletele au fost soluția pentru mobilitate liberă și fără poluare. Bicicletele sunt cea mai la îndemână soluție și, totodată, cea mai ieftină, de transport prin orașe.

Deplasarea în jurul unui oraș cu bicicleta (ciclism urban) este una dintre cele mai raționale și optime opțiuni pentru dvs. și comunitate. Pe lângă faptul că sunt foarte economice și nu poluează, bicicletele permit să se întoarcă în orașe ceea ce nu ar fi trebuit să înceteze să existe: spații în care oamenii se plimbă și se mișcă liber fără forfotă sau poluare.

Avantajele bicicletei

Bicicleta ca mijloc de transport are multe avantaje. Principalul este că, dacă îți cunoști orașul și posibilitățile picioarelor, poți lua în considerare să ajungi la destinație la timp, fără probleme de parcare sau ambuteiaje

Alte avantaje ale bicicletei sunt:

- Nu aveți nevoie de permis de conducere sau asigurare de răspundere civilă (deși este recomandată asigurarea pentru biciclete)

- Este un mijloc de transport foarte ieftin de cumpărat și de întreținut

- Este un mediu foarte ușor de închiriat și de utilizat în orașele mari

- Este un mijloc mai ieftin decât transportul public și nu trebuie să așteptați

- Este un mediu foarte bun pentru sănătatea vasculară (este unul dintre cele mai bune exerciții aerobice pentru inima ta)

- Nu poluează deloc, deci ajută la descongestionarea orașelor poluate cu CO2 de la alte mașini

- Parchezi oriunde

Dezavantaje ale bicicletelor:

Dar, în România, bicicleta are astăzi o serie de dezavantaje, ceea ce înseamnă că nu s-au dezvoltat încă la același nivel ca în orașele din Europa Centrală și de Vest cu o educație rutieră mai mare.

Printre altele:

- Bicicleta continuă să fie un mijloc care nu este acceptat și respectat cultural de restul utilizatorilor drumurilor publice, ceea ce înseamnă că poate fi periculos în interiorul orașului

- Încă au loc multe accidente de circulație care implică bicicliști.

- Pistele de biciclete sunt încă puține și prost făcute.

- În orașe cu temperaturi ridicate și mai ales în zilele toride de vară, veți ajunge transpirați la destinație (cu excepția cazului în care aveți o bicicletă electrică)

- În zilele ploioase și reci, pe lângă faptul că este periculos, vei ajunge la destinație ud leoarcă

- Furturile de biciclete sunt încă frecvente.

Din vasta gama de categorii de biciclete existente, amintiți-vă că fiecare este concepută pentru utilizări diferite, deci nu este o idee bună să cumpărați la întâmplare. Dacă aveți de gând să folosiți bicicleta în oraș, optați pentru o bicicletă urbană. Și când vine vorba de parcare, dacă nu aveți o opțiune sigură pentru a vă lăsa bicicleta la locul de muncă sau în cartier, optați pentru o bicicletă pliabilă, pe care să o puteți urca mai ușor în apartament.

Prețurile bicicletelor urbane noi variază între 5-6 sute de lei și câteva mii de lei, iar pe piața de mâna a doua le puteți găsi de la 3-4 sute de lei

Luați în calcul bicicletele electrice

O opțiune bună pentru a evita suprasolicitarea și a merge cu o viteză confortabilă în oraș este bicicleta electrică. Prețurile acestor biciclete sunt mai mari decât cele ale bicicletelor convenționale, între 600 și 2000 de euro cele mai frecvente. De asemenea, peste câțiva ani (cinci până la șase) va trebui să înlocuiți bateriile. Dar nu există nicio îndoială că suma ambelor va fi mult mai ieftină decât cumpărarea unei motociclete sau a unei mașini.

Aceste biciclete te ajută să dozezi efortul de a pedala și să consumi sume minime pe factura de electricitate cu o rază de acțiune de aproximativ 60 de kilometri. Luați în considerare acest lucru dacă sunteți un utilizator frecvent, deoarece la sfârșitul lunii poate fi necesar să plătiți un supliment la factura de energie electrică dacă utilizați modul electric des.

Bicicletele electrice pot fi încărcate cu un încărcător de 220 volți. Puteți lăsa bicicleta la locul ei și scoateți bateria pentru a o încărca acasă (încărcătorul trebuie mai întâi conectat la cutia bateriei, apoi conectați-l la priza electrică, niciodată invers).

Reîncărcarea se finalizează în maximum 8 ore și 1 până la 2 ore dacă bateria este încărcată (¾ din capacitatea sa).

loading...
PUTETI CITI SI...