Autoritatea pentru Schimbări Climatice din Australia le cere cetățenilor să nu mai mănânce carne roșie și să renunțe la mașinile pe benzină pentru a reduce emisiile

Postat la: 07.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Autoritatea pentru Schimbări Climatice din Australia le cere cetățenilor să nu mai mănânce carne roșie și să renunțe la mașinile pe benzină pentru a reduce emisiile

Cetățenii din Australia vor trebui să reducă consumul de carne roșie și să renunțe la mașinile pe benzină. Acestora li se recomandă să aleagă vehiculele electrice pentru a ajunge la emisii zero până în 2050, potrivit DailyMail.

Autoritatea pentru Schimbările Climatice a sugerat o serie de schimbări în stilul de viață al cetățenilor. Scopul final este de a aduce Australia la Net-Zero.

Recomandarea vine după ce Consiliul pentru Climă a constatat că agricultura a fost responsabilă pentru peste jumătate din emisiile de metan ale Australiei în 2022-2023. S-a constatat că aproape 65% din poluarea climatică a provenit din metanul emis de bovine.

Consiliul estimează că industria este responsabilă pentru aproximativ 18% din emisiile totale ale Australiei. Principala activitate legată de aceste emisii este creșterea animalelor.

Ce spun fermierii?

Președintele Federației Naționale a Fermierilor, David Jochinke, a răspuns la sugestia australienilor să-și schimbe preferințele alimentare.

„NFF se opune ferm acestei noțiuni. O dietă echilibrată și hrănitoare include carne roșie", a spus Jochinke.

„Ideea că proteinele animale alternative ar putea înlocui carnea roșie este grav greșită", a mai zis el.

Un alt sector în care Autoritatea pentru Schimbări Climatice vrea să vadă schimbări este industria auto. Acesta susține că toate vânzările de mașini ușoare vor trebui să fie electrice până în 2040.

„Vânzările de vehicule ușoare noi care ajung la 100% electrice înainte de 2040 pot asigura emisii minime de vehicule ușoare până în 2050", se arată în raport.

Mașinile electrice vor trebui să aibă un preț similar cu cel al mașinilor non-electrice până în 2030. De asemenea, instituția spune că instalarea mai multor stații de încărcare va trebui să fie prioritară.

Nu e vorba de recomandări, ci de cerințe, potrivit președintelui Autorității pentru Schimbări Climatice

Președintele Autorității, Matt Kean, fost ministru al schimbărilor climatice și al energiei din NSW, a declarat că propunerile nu sunt recomandări, ci cerințe.

„Rolul Autorității pentru Schimbările Climatice este de a oferi sfaturi independente, sincere și fără teamă parlamentului și guvernului, indiferent de culoarea politică", a declarat Kean pentru The Australian.

„Aceste evaluări nu este recomandări către guvern, ci mai degrabă informații și analize pentru a informa comunitatea, întreprinderile, factorii de decizie, investitorii și guvernele la toate nivelurile cu privire la ceea ce este necesar pentru o tranziție robustă, dar responsabilă", a mai zis el.

loading...
PUTETI CITI SI...