AstraZeneca va folosi inteligența artificială pentru a combate cancerul. Anticorpul ar putea revoluționa medicina

Postat la: 04.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

AstraZeneca va folosi inteligența artificială pentru a combate cancerul. Anticorpul ar putea revoluționa medicina

Producătorul de medicamente anglo-suedez AstraZeneca a semnat un acord în valoare de până la 247 de milioane de dolari cu firma americană de produse biologice bazate pe inteligenţă artificială Absci, pentru a proiecta un anticorp pentru combaterea cancerului.

Colaborarea îşi propune să valorifice tehnologia AI a Absci pentru analiza proteinelor la scară largă pentru a găsi o terapie oncologică viabilă, un obiectiv principal al AstraZeneca. Nu s-a spus ce tip de cancer intenţionează să ţintească cel două companii. Absci şi AstraZeneca nu au răspuns imediat la solicitările Reuters de comentarii. Acordul include un comision iniţial pentru Absci, finanţare pentru cercetare şi dezvoltare şi plăţi în anumite etape importante, precum şi redevenţe pentru orice vânzare de produse, a scris ziarul.

Sean McClain, fondatorul şi directorul executiv al Absci, a afirmat că aplicarea principiilor de inginerie la descoperirea medicamentelor a îmbunătăţit potenţialul de succes şi a redus timpul petrecut în dezvoltare. Absci aplică inteligenţa artificială generativă pentru a proiecta candidaţi optimi de medicamente pe baza afinităţii ţintă, siguranţă, fabricaţie şi alte trăsături.

loading...
PUTETI CITI SI...