Asta era manevra de fapt: Creatorul ChatGPT se mută la Bill Gates si vrea sa-i facă la Microsoft o Inteligenta Artificială Generală (AGI)

Postat la: 20.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Asta era manevra de fapt: Creatorul ChatGPT se mută la Bill Gates si vrea sa-i facă la Microsoft o Inteligenta Artificială Generală (AGI)

Microsoft îi angajează pe fostul CEO al OpenAI, Sam Altman, și pe cofondatorul Greg Brockman, anunță The Verge. Altman, considerat creatorul ChatGPT, a fost concediat vineri de la OpenAI după ce consiliul de administrație a declarat că „nu mai are încredere în capacitatea sa de a continua să conducă OpenAI" și pentru că ar fi mințit.

După un weekend de negocieri pentru o eventuală revenire a lui Altman la OpenAI, Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, a anunțat că atât Sam Altman, cât și Greg Brockman se vor alătura noii echipe de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale a Microsoft. Angajarea vine dupa ce Altman anuntase ca se concentreaza pe realizarea unei Inteligente Artificiale Generale (AGI), lucru despre care a vorbit si Bill Gates cu cateva zile mai devreme.

„Suntem extrem de entuziasmați să împărtășim vestea că Sam Altman și Greg Brockman, împreună cu colegii lor, se vor alătura Microsoft pentru a conduce o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul IA", a declarat Nadella. „Așteptăm cu nerăbdare să ne mișcăm rapid pentru a le oferi resursele necesare pentru succesul lor."

Angajarea lui Altman la Microsoft vine la doar câteva ore după ce negocierile cu consiliul de administrație al OpenAI au eșuat pentru a-l readuce în funcția de CEO al OpenAI. În schimb, fostul CEO și cofondator al Twitch, Emmett Shear, a fost numit CEO interimar, potrivit unei surse care a vorbit cu The Verge.

Fostul director general al OpenAI, Sam Altman, ar fi prezentat recent investitorilor cipuri personalizate, care rivalizează cu Nvidia, de tip Tensor Processing Unit (TPU). Proiectul TPU a primit numele de cod „Tigris" și a atras atenția unor fonduri de investiții și chiar din partea Microsoft. Noile cipuri permit aparitia mai devreme a unei Inteligente Artificiale Generale cu o superputere de calcul, ceea ce Gates a numit o "superinteligenta".

Microsoft a format acum o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale, care îi va include pe Altman și Brockman. Acest lucru vine la doar o săptămână după ce Microsoft a anunțat că și-a construit propriul cip de inteligență artificială personalizat care poate fi folosit pentru a antrena modele lingvistice mari și pentru a evita, potențial, o dependență costisitoare de Nvidia. Microsoft a investit câteva miliarde de dolari în OpenAI.

loading...
PUTETI CITI SI...