Aproape 700 de oameni au murit îngropați de vii în dezastrul din Papua Noua Guinee, estimează experții ONU - VIDEO

Postat la: 27.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Aproape 700 de oameni au murit îngropați de vii în dezastrul din Papua Noua Guinee, estimează experții ONU - VIDEO

Un responsabil al Naţiunilor Unite (ONU) în Papua Noua Guinee a estimat duminică la 670 de morţi bilanţul alunecării de teren care a îngropat în noaptea de joi spre vineri un sat din această ţară din Pacificul de Sud.

"Se estimează că peste 150 de case au fost îngropate şi că 670de persoane au murit", a declarat duminică pentru AFP Serhan Aktoprak, funcţionar pentru migraţie în cadrul ONU, cu baza la Port Moresby, capitala acestei ţări. Catastrofa naturală s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 03:00 (17:00 GMT joi), în provincia Enga, din centrul ţării, luând prin surprindere locuitorii unui sat care au fost îngropaţi sub mormane de noroi şi moloz în timp ce dormeau.

"Situaţia este teribilă, pământul continuă să alunece. Apa curge, iar asta creează un risc enorm pentru toţi cei prezenţi", a indicat duminică Aktoprak, adăugând că peste o mie de persoane au fost nevoite să părăsească zona sinistrată. Satul afectat are o populaţie de circa 4.000 de locuitori şi, datorită locaţiei sale, era un punct de întâlnire pentru căutătorii de aur din regiune. Deşi va dura probabil câteva zile sau chiar săptămâni pentru a stabili un bilanţ definitiv, până sâmbătă seara fuseseră deja găsite cinci cadavre.

loading...
PUTETI CITI SI...