Ancheta generalului: Legăturile neștiute ale lui Florian Coldea cu noul Guvern Ciucă!

Postat la: 25.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Ancheta generalului: Legăturile neștiute ale lui Florian Coldea cu noul Guvern Ciucă!

Există câteva legături mai putin știute între Florian Coldea și noul Guvern. Fostul adjunct al SRI nu ar fi străin de o anumităm persoană care va face parte din echipa care va conduce România de la Palatul Victoria.

Informația momentului despre persoana propusă de PSD să conducă ministerul Economiei. Sub titlul "Omul olandezilor de la Damen unde roiesc Coldea și alți foști spioni propus de PSD la Economie", jurnaliștii de la flux24 oferă detalii cheie. Trebuie spus că PSD a decis să îl propună pentru portofoliul de la Ministerul Economiei pe Florin Spătaru. Măsura s-a luat după ce poziția a rămas vacantă, după anunțul lui Marius Humelnicu care a spus că se retrage din această poziţie din motive personale Despre Florin Spătaru se știe că este Director HR (resurse umane) & Corporate Affairs la Șantierele Navale Damen.

„Compania olandeză a dorit să obțină contractul corvetelor câștigat de francezii de la Naval care însă nu a devenit operațional. Din anturajul Damen face parte generalul SIE în rezervă Dan Dumitru. Dorin Grosu, un fost şef al Doi şi-un Sfert şi ofiţer de informaţii al Armatei, este de asemenea la Damen. Gheorghe Mușat avocatul președintelui Klaus Iohannis este și el consultant Damen.

Generalul-locotenent (r) Florian Coldea, fost prim-adjunct la directorului Serviciului Român de Informații a fost o apariție inedită în februarie 2020 la ceremonia de recepție a navei PNS Yarmook (F-271), construită la Damen Galați pentru Forțele Navale ale Pakistanului", au notat cei de la flux 24. Aceștia au arătat că Florian Coldea era îmbrăcat în uniforma de general SRI, care conform uzanțelor se folosește la Ziua Națională și la alte 2-3 ocazii speciale.

„Fostul șef al operațiunilor SRI, îmbrăcat în uniformă, a fost prezent la momentul discursurilor și a participat la turul oficial al navei, împreună cu oficiali ai Forțelor Navale Române, Forțelor Navale pakistaneze și ai constructorului, mai scrie sursa citată. Generalul-locotenent (r) Florian Coldea, fost prim-adjunct la directorului Serviciului Român de Informații a fost trecut în rezervă în ianuarie 2017.

De altfel, despre fostul adjunct al SRI s-a spus zilele trecute că s-ar fi făcut agent imobiliar. S-a descoperit că Florian Coldea s-a asociat cu Dumitru Cocoru într-o nouă firmă care se va ocupa de afaceri imobiliare. Anul trecut, tot împreună cu Cocoru, Coldea a înființat firma STRATEGIC SYS SRL. Aceasta are ca obiect principal de activitate "activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea". Anul trecut, Florian Coldea și Dumitru Cocoru, doi vechi colegi de muncă de la SRI, s-au asociat și și-au deschis o firmă de apartament. Anul acesta, în luna septembrie, pentru că afacerile au mers bine, cei doi au mai deschis o societate care se va ocupa de afacerile imobiliare. Este vorba de STRATEGIC ASSETS SRL.

loading...
PUTETI CITI SI...