Afacerile "incompatibile" ale unui angajat SRI împreună cu iubita sa polițistă. Cei doi au fost interceptați și supravegheați de DNA

Postat la: 19.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Afacerile

Procurorii DNA cercetează afacerile unui fost subofițer SRI, Cătălin Petru Toma, care împreună cu iubita sa, Cristina Fuioară, cunoscută polițistă la Biroul Rutier Pașcani, au avut activități economice incompatibile cu funcțiile lor dar și pentru evaziune fiscală. Cei doi administrau împreună un salon de înfrumusețare și o sală de fitness, în municipiul Pașcani, scrie publicația Dezvăluirea.

Cei doi au fost interceptați și supravegheați, timp de doi ani, din aprilie 2022 și până în prezent și s-a constatat că erau implicați activ în administrarea salonului de înfrumusețare și a sălii de fitness deținute de firmele SC C Concept Pașcani SRL și SC X Body Pașcani SRL, motiv pentru care sunt urmăriți penal pentru săvârșirea infracțiunii de săvârșirea infracțiunii de ‘'efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția'' și evaziune fiscală.

Acțiunile de supraveghere efectuate au arătat faptul că cei doi au decis împreună angajările și concedierile persoanelor care au prestat servicii pentru cele două firme, au gestionat programările salonului de înfrumusețare, de pe Calea Romanului nr.5 din Pașcani, au ținut legătura cu furnizorii de echipamente și produse de înfrumusețare, au luat împreună decizii privind relația celor două firme cu băncile și cu instituțiile publice și au deschis împreună un punct de lucru la Valea Lupului.

De asemenea, ofițerul SRI a însoțit-o permanent pe Cristina Fuioră de câte ori aceasta s-a deplasat în țară pentru a discuta cu furnizorii de echipamente. De asemenea, în cazul lor, infracțiunea de evaziune fiscală de referă la faptul că au încasat bani la negru și nu au fiscalizat unele plăți efectuate către colaboratori.

Având în vedere toate acestea, în data de 1 februarie a.c., după efectuarea unor percheziții la domiciile celor doi și la sediile firmelor, procurorul Codrin Ichim Sârcu, prim-procuror adjunct la Parchetul Militar Iași i-a pus sub control pentru o periodă de 60 de zile pe cei doi. Celor doi li s-a interzis să se mai apropie de salonul de înfrumusețare și de sala de fitness și să ia legătura cu martorii, timp de 60 de zile. Pus însă și în fața unei anchete disciplinare subofițerul SRI și-a dat demisia iar IPJ Iași a transmis că polițista Cristina Fuioară "a fost pusă la dispoziție".

loading...
PUTETI CITI SI...