Acuzații Dosarul Colectiv: "Unii judecători sunt dornici să îi elibereze pe cei vinovați!"

Postat la: 15.06.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Acuzații Dosarul Colectiv:

Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, critică decizia Curţii de Apel Bucureşti de a forma două dosare Colectiv, apreciind că "există judecători dornici să îi elibereze pe vinovaţi", deoarece faptele s-au produs fără intenţie.

"Nici un judecător, nici un procuror nu a spus în cei aproape 6 ani trecuţi de la Colectiv că funcţionarii statului (primar, angajaţi ai primăriei, pompieri) ar fi nevinovaţi. A fost identificată corupţia, greşeala voită sau nu. Deci nu se discută vinovăţia, ci intenţia de a ucide. Şi totuşi au murit 64 de oameni, iar alte zeci îşi poartă încă rănile prin sălile de operaţie. Viaţa a sute de oameni a fost afectată, unii şi-au pierdut unicul copil, iar acum trăiesc fără a mai trăi, alţii au murit deja afectaţi de trauma pierderii copilului. Şi cu toate astea există judecători dornici să îi elibereze pe vinovaţi, pentru că, deşi există vină, nu ar exista intenţie", a scris preşedintele asociaţiei, pe Facebook.

El a întrebat în mod retoric cine s-ar face vinovat în cazul în care numărul victimelor ar fi fost mult mai mare. "Dar dacă mureau 300 sau 1.000 sau 10.000, ucişi din greşeală, pentru că ştim cu toţii 'numai cine nu munceşte, nu greşeşte'? Dar dacă la primul cutremur ce va veni vor cădea 50 din blocurile nou construite de 'marii investitori' cămătari şi proxeneţi, deveniţi peste noapte investitori şi vor muri sute de oameni sub dărâmături, cine va răspunde? Care este scopul justiţiei? Au murit 64 de oameni într-un incendiu provocat de corupţie, iar voi, oameni ai dreptăţii, vreţi să spuneţi că corupţii trebuie să fie liberi pentru că la cafeaua de dimineaţă nu au plănuit crima?", a adăugat preşedintele Asociaţiei Colectiv.

Într-o postare de luni, pe aceeaşi reţea de socializare, Eugen Iancu aprecia că decizia disjungerii dosarului "parcă îndeamnă la furat". "Disjungerea dosarului angajaţilor statului (primarul, directorii din primărie şi cei doi pompieri), adică exact funcţionarii acuzaţi de corupţie, este soluţia găsită de judecătorii, funcţionari ai aceluiaşi stat, plătiţi să împartă dreptatea. Decizia judecătorilor parcă îndeamnă la furat. Niciun funcţionar nu plăteşte, oricâte victime ar lăsa în urmă. Domnule Preşedinte Iohannis, ştiu, eşti mândru de justiţia din România", a scris acesta. Curtea de Apel Bucureşti a decis luni să formeze două dosare Colectiv, urmând ca fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, funcţionarii din primărie şi cei doi pompieri să fie judecaţi separat de patronii clubului.

loading...
PUTETI CITI SI...