Activele BlackRock au atins un nivel record de 10.500 miliarde de dolari în primul trimestru; profitul a crescut cu 36%

Postat la: 14.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Activele BlackRock au atins un nivel record de 10.500 miliarde de dolari în primul trimestru; profitul a crescut cu 36%

Activele BlackRock au atins un record de 10.500 miliarde de dolari în primul trimestru, iar compania de investiţii a înregistrat o creştere de 36% a profitului, deoarece pieţele globale de acţiuni, aflate în creştere, şi-au sporit încasările din serviciile consultanţă în investiţii şi din administrare.

Pieţele bursiere globale s-au redresat în primul trimestru, având în vedere aşteptările că marile bănci centrale ale lumii au terminat cu înăsprirea politicii monetare şi vor pivota către reducerea ratelor dobânzilor, contribuind la creşterea activelor gestionate de BlackRock. Indicele global al acţiunilor MSCI a crescut cu 7,7% în primele trei luni ale anului, în timp ce indicele S&P 500 a crescut cu 10%. Activele administrate de BlackRock au crescut cu 15% în primul trimestru, faţă de un an anterior, în timp ce comisioanele pentru consiliere în investiţii şi din administrare au crescut cu aproape 8,8%, până la 3,63 miliarde de dolari.

"Văd cele mai mari oportunităţi pe care le-am văzut vreodată pentru BlackRock, pentru clienţii noştri şi pentru acţionarii noştri", a declarat Larry Fink, preşedintele şi CEO-ul companiei, în timpul unei conferinţe telefonice pentru a discuta rezultatele. El a menţionat oportunităţile pentru investitori în domenii precum inteligenţa artificială, anumite pieţe emergente şi necesitatea unei noi infrastructuri.

loading...
PUTETI CITI SI...